Рожищенський сирзавод: 40 мільйонів гривень на модернізацію виробництва

04 Січня 2018, 17:38
8953

Рожищенський сирзавод планує інвестувати в модернізацію виробництва 40 мільйонів гривень.

Цьогоріч заводу виповнюється 45 років і постало питання в проведені заходів з модернізації виробництва. Про це сказав директор Рожищенського сирзаводу Ігор Полторак 4 січня під час робочої зустрічі в департаменті агропромислового розвитку, - повідомляє Конкурент.

Загалом на заводі планують втілити 10 інвестпроектів. Однак у Волинської ОДА просять допомоги в підтримці втілення в життя двох проектів, які стосуються заходів з енергоефективності та екології. Загалом це побудова парової котельні і модернізація очисних споруд заводу.

Парова котельня вигідна тим, що не тільки опалюватиме приміщення, а й технологічну пару, яку вона виробляє, можна використовувати на виробництві (в процесі стерилізації молока, наприклад).

«Прийшов час. Щоб бути конкурентоспроможними, нам треба зменшувати собівартість виробництва», – зазначив Ігор Полторак.

Вартість нової котельні становить 25 мільйонів гривень, а попередня кошторисна вартість очисних становить до 9 мільйонів гривень.

Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Юрій Кресак сказав, що зазвичай субвенції з держбюджету на впровадження заходів з енергоефективності дають комунальним підприємствам, але не приватним. До того ж завод не зможе скористатись програмою підтримки малого та середнього бізнесу, адже на заводі працює більше, як 400 працівників.

Він сказав, що може надати керівнику заводу пропозиції трьох державних банків, які готові видавати під такі інвестпроекти кредити із сприятливими відсотками.

«Ці проекти вже запущені і ми будемо їх робити. Втім, якщо є така можливість частково допомогти бюджетними коштами, то було б дуже добре», – сказав Ігор Полторак.

Юрій Кресак каже, що все ж таки він детальніше вивчить ці питання і те, яким чином облдержадміністрація могла б допомогти в їхньому вирішенні.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024