Релігійна громада у Рожищі вирішила приєднатися до Православної церкви України

22 Травня 2022, 20:13
Релігійна громада у Рожищі вирішила приєднатися до Православної церкви України 22400
Релігійна громада у Рожищі вирішила приєднатися до Православної церкви України

У місті Рожище на території Свято-Михайлівського храму відбулися збори релігійної громади щодо приналежності до Православної церкви України.

Захід організували у неділю, 22 травня. Про це повідомила кореспондентка Район.Рожище.

Одноголосно парафіяни храму вирішили покинути московський патріархат та приєднатися до Православної церкви України.

Законність зборів гарантував голова Рожищенської громади Вячеслав Поліщук. Правопорядок забезпечували працівники відділення поліцейської діяльності міста Рожище.

За єднання з Православною церквою України проголосувало 885 присутніх на зборах. Ніхто не голосував проти й не став утримуватися.

Настоятель Свято-Михайлівського храму, протоієрей Петро Іваничко на збори парафіян не прийшов, хоча його запрошували заздалегідь. Також він не відповідав на телефонні дзвінки, тож отримати ключі від церкви громада не змогла.

Натомість на вході до храму встановили Прапор України.

Згодом нечисленна громада УПЦ МП оприлюднила відео, де священник Петро Іваничко назвав збори парафіян незаконними.

На теренах Рожищенського краю триває активний процес зміни підпорядкування храмів МП, все більше парафій приймають рішення приєднатися до ПЦУ. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, що сталося 24 лютого, такі рішення прийняли у ЛуковіДубищіВічиняхГородиняхЩуриніВорончиніСоколіПідгірному та Раймісті.

Читайте також: Священник МП з Рожища маніпулює зверненням президента Зеленського

Коментарі
22 Травня 2022, 17:46
Прикро що о.Петро відрікся від більшості своїх парафіян,які за автокефалію
22 Травня 2022, 17:59
Завжди поважав Петра, шкода, шкода, що московські гроші ньому важливіші ніж повага своїх парафіян. Раніше своїм духовним наставником його вважали ціле місто, тепер тільки ця купка людей. Шкода.
22 Травня 2022, 18:00
Найвищий Закон України-це Конституція, Відповідно до статті 35 Конституції України ( 254к/96-ВР ) кожен має право на своє світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність. В 2014 році сепаратисти отакими самими псевдореферендумами створили днр і лнр, та Крим перейшов до раші.
22 Травня 2022, 18:06
Одні маразматики перемогли інших
22 Травня 2022, 18:08
Oleksandr, ніхто не посягає на чиюсь віру чи світогляд, громада вирішила долю СВОГО ХРАМУ, не храму упц, а Храму, що належить громаді міста Рожище, голосування було оголошення заздалегідь, щоб перейти потрібна була 2/3 голосів присутніх, все по честі, по правді і по закону.
22 Травня 2022, 18:16
Громада м.Рожище не 885 людей, на мою думку , громада мала написати письмове звернення до свого обранця , який в свою чергу мав би звернутися до Президента, і на законному рівні вирішити це питання. Ну чи якось так, я юридично не підкований в таких питаннях. А так 885 людей вирішило за всю громаду.
22 Травня 2022, 18:23
А хто кому забороняв голосувати проти? Треба було прийти і висловити своє фе!
22 Травня 2022, 18:27
Більша частина цих людей в церкву Михайлівську не ходить,для чого писати про те що громада перейшла, недавно ви такі дружні один одному горло готові були перегризти а зараз ви такі патріоти,не смішіть людей.
22 Травня 2022, 18:28
Була поліція, вона контролює дотримання закону України, смисл іти було?) Вам ніхто не забороняє висловлювати свою думку, В Україні має бути тільки Українське, але тільки згідно чинного законодавста,
22 Травня 2022, 18:39
Були ті що ходять і ті що не ходять, а не ходять, тому що патріоти України...і не хочуть водити дітей своїх до отців, руського.. міра... А як на мене Петрик і Сашко загралися, якщо вони за єдність... То це відео, що вони виставили, то відео щурів... Які не можутт постояти за церкву за прихожан... P. S. Померла подруга, яка вілвідувала УПЦ, так коли я подавала за упокій її ім'я викреслили, бо вона не прихожанка руського міра...
22 Травня 2022, 19:08
В статі інформація подана нікчемно.Релігійна громада УПЦ майже 400 прихожан не брала участь в організованих п.Поліщуком і компанією зборах. Голосова громада міста і то малочисельна згідно списку до 900 осіб. Б.Петро завжди був, є і залишиться зі своєю релігійною громадою УПЦ. Голова також сховався від свої рожищан вірних УПЦ. На відео присутні повноважні представники усієї громади УПЦ. Ось як виглядає правдива інформація. Далі буде...
22 Травня 2022, 19:47
Так саме цікаве, що на ці збори прийшли, прості прихожани цього храму, а "прислуга" кацапського попа і він сам, повтікала. Бо не знає, що в даній ситуації робити, народ проснувся і нормальним людям совість не дозволяє в московську церкву ходити, а "шобла" кацапська думає, що Рожище будуть вічно керувати, а всі інші думки не мають права на життя , тільки думка кацапського попа, його свиноматки і їхнього синочка"алєксандра" ну і десяток хворих і неповносправних прокацапських кірилівців
22 Травня 2022, 20:04
Що робити знаємо, 1) притягнути до відповідальності за поширення неправдивої інформації автора статті і веб-сайт; 2) притягнути до відповідальності усі осіб за розпалювання в місті і районі під час війни релігійної ворожнечі і порушення конституційних прав і своб громадян України вірних УПЦ. Далі буде....
22 Травня 2022, 20:11
Притягни здоровий глузд до своєї черепушки. А якщо таке велике бажання московським попам служити то можеш їхати на парашку. В Україні свобода віросповідання але якщо релігія в руках ворога це зброя то таку віру треба знищувати
22 Травня 2022, 20:19
Притягнемо тебе за вуха тебе як пособника церкви країни окупанта і за розпалювання ворожнечіі в отг під час війни, боюсь тепер за тебе за фальфушинського і за "любітєля" царя миколи 2 масалова. Тепер після твоїх погроз будеш ти оглядатись і вся шобла кацапська, В Україні тепер новий тренд вбий кацапа а у Рожище буде дай по морді гундяєво-онуфрієвцю.
22 Травня 2022, 20:21
Далі буде....
22 Травня 2022, 20:24
Так згоден в Україні свобода віросповідання і ніхто не має права у мене цю свободу забирати або обмежувати тому знову повертаємося до мого коментаря вище. Все інше це словесний понос
22 Травня 2022, 20:27
А де ж початок цих зборів?Де відео, на яких була висвітлена позиція церковної громади? Де відео спільної молитви парафіян в живу,без фонограми?
22 Травня 2022, 20:33
Шановні модератори сайту, якщо Ви висвітлюєте якусь подію, то, будь ласка, вчасно видаляйте коментарі типу таких, які написав "Рожищанин". Кожен має право на власну думку, але ніхто не має права публічно принижувати гідність інших. Маю надію, що цей коментатор аж ніяк не місцевий, бо у моєму чудовому місті всі один одного поважають.
22 Травня 2022, 20:37
Так, в Україні свобода віросповідання, але тільки українська. Хочеш молитись на російській мові, або в російській церкві, будь ласка, дорога відкрита-в Росію, до Путіна. А на нашій землі, має бути тільки українська церква. І мови іншої не може бути. А кому не подобається, або тось хоче щось російське - до Путіна і нема чого робити цей цирк.І взагалі такими колаборантами має вже зайнятись СБУ.
22 Травня 2022, 20:42
Люди, яким стало в тренді комусь "дати по морді" і обзивати рожищан кацапами, ви взагалі в церкву ходите???
22 Травня 2022, 21:01
Ходимо в церкву, обзиваємо прихвостнів путінських і гундяєвських кацапами, це стало трендом з 24 лютого, якщо Ви не в курсі, як прийде повістка підемо вбивати кацапів, в Україні, ще які питання є. А запроданці будуть наказані. А Ви нікчеми які навіть правду і ту перебріхують, то про якого Бога тут кацапська Альона говорить.
22 Травня 2022, 23:10
Хто проголосував, автоматично підкреслив свою приналежності до новоствореної релігійної громати, і вийшов (по протоколу), якщо там був, з існуючої громади Михайлівського храму. Тому 865 не зможуть більше вирішувати долю храму тому, що їм він не належить. Моя думка така, що людей розвели і кинули організатори заходу...
23 Травня 2022, 04:13
Ай да Масалов, ай да і братія ва хрістє, таке виписують!! Щурі повилазили і відео зняли! Як тисяча людей стояли біля дверей - то сиділи закриті в церкві (а може й зі зброєю) ??? Значить так: 1. Свято-Михайлівський Храм належить жителям міста Рожище. а не купці гундяївських прихвостнів! 2. Хочете молитися далі па-руzzкі - валіть пакайте собі в хатку з корабльом! 3. Невже громада міста знову, як і 30 років назад, так просто дасть себе обдурити?
23 Травня 2022, 05:13
Сором за о. Петра. Сховався як кріт від людей, а потім знімає якісь відео із своїми прихвостнями. Всіх на фронт, хай там ховаються від куль в окопах. Сором і ганьба. Це вже не священник, який ховається від людей. Як грошики гріб, то відкрито, а тепер прикривається десятою людей. Стодоба, особливо за Петра і Олександра. Таких вже й священниками назвати язик не повертається.
23 Травня 2022, 06:11
Слава Богу! Слава України! Геть московським окупантам! Чи я правильно зрозумів? Зібрали відповідно протоколу 885 голосів за створення в м.Рожище нової релігійної громади, яку ще потрібно реєструвати. А Михайлівський храм належить іншій релігійній громаді, яка вже зареєстрована і якій належить даний храм. То як нова релігійна громада може забрати храм в іншої релігійної громади без її згоди... То виходить, людей на голосуванні тупо кинули?
23 Травня 2022, 07:30
Не робіть хаос прихожани русского міра, Вас ніхто із зборів не виганяв, треба було висловлювувати свої думки. А наразі наша церква є і буде УКРАЇНСЬКА без підпорядкованості ворга окупанта.
23 Травня 2022, 07:36
До тих, хто до свободи віросповідання апелює. Є релігії - християнство, іудаїзм, буддизм і т.д. Вас ніхто не заставляє мусульманами, наприклад, ставати. Ви служіння москальській конторі називаєте Вірою. Та через таких як ви і порядки в москальскій церкві більшість людей до церкви й не ходить. Там немає Світла і Добра. І ніколи не було.
23 Травня 2022, 08:07
Патріот сьогод на передку разом україн усіх реліг і церков воюють громад інших країн в т.ч. росіяни, білор, молдав, громад країн єс і амер та ін Скільки гине військ україн УПЦ прошу зайти на сайт УПЦ подив і порівнят з іншими.Значна частина усіх військ ЗСУ російськом, нові міста герої України Харків, Херсон, Черніг, Маріуп і Волноваха з населен в більшості російськом всі ці воіни ЗСУ і російськом жителі міст на мою думку більші патріоти Укр ніж більшість яка організув в районі релігіну війну
23 Травня 2022, 17:34
А яким боком цей поборник миколи 2 царя московії тут опинився? В цього московського прислужника приписка Рожищенська чи то він на бек вокал і підтановку до Пьотра приїхав.
24 Травня 2022, 08:01
Шановні 11 855 рожищан крім 855, Сьогодні самооб на чолі з "капеланом" з поруш Конституції провела рейдерський захват Михайлівської церкви нашої релігі громади. Нам всім говорять що Україна демократ держава в якій захищені права і свободи усіх громадян. Як захищені наші права і свободи пересвідчуєм на власні очі. Прошу Вас в любій публічній формі пілтримати громаду УПЦ нашого міста. Не ховайтеся, не трясіться говоріть правду. Де правда там Бог. Бог ніколи не буде поруганий!
28 Травня 2022, 08:23
Олесандре, ви заблукали в трьох соснах. Розберіться в поняттях віра, релігія, церква, юрисдикція релігійної спільноти, а тоді встрявайте в дискус.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024