У Рожищі призначили дату голосування за приєднання до ПЦУ Михайлівської релігійної громади

18 Травня 2022, 20:12
У Рожищі призначили дату голосування за приєднання до ПЦУ Михайлівської релігійної громади 8474
У Рожищі призначили дату голосування за приєднання до ПЦУ Михайлівської релігійної громади

У районному домі «Просвіта» у Рожищі відбулося громадське обговорення приєднання Свято-Михайлівської релігійної громади до Православної церкви України.

Захід організували у середу, 18 травня. Про це повідомила кореспондентка Район.Рожище.

Головою зборів обрали Сергія Дунця, секретарем – Олександра Кучірку.

До слова запросили усіх охочих. Під час обговорення озвучили історичну довідку щодо Михайлівської церкви, пригадали процес надання Томосу Україні та дослідили, у чиїй власності знаходиться саме приміщення храму. Також міський голова В'ячеслав Поліщук прокоментував нещодавню скаргу на нього, яку написав отець Петро Іваничко.

Виступили й противники зміни підпорядкування.релігійної громади. Вони просили не йти проти Бога та враховувати інтереси людей, які ходять до церкви кожної служби. 

Зрештою присутні визначилися із місцем, датою та часом зборів щодо переходу до ПЦУ – неділя, 22 травня, 14:00, на території Свято-Михайлівського храму.

Трансляцію зборів вели на сторінці громадської організації «Самооборона міста Рожище».

 

Коментарі
18 Травня 2022, 18:11
Ірина Воротона ви опустились нижче можливого рівня. Пишете тільки заказні статті за бабло. І афішуєте магазини Шварцкопів і Кучірки. Ганьба таким журналістам. А да і ще коментарі видаляєте
18 Травня 2022, 19:18
Хотілося б побачити прозоре голосування біля храму,ніяких підписів у самообороні.Проголосували про дату,місце значить тільки так.Доведіь свою чесність
18 Травня 2022, 19:19
Те збіговисько яке ви скликали до добра не приведе. Не обманюйте що висловилися дві сторони, другій стороні ви не дали завершити ні думки ні речення , але лише чути заклики Дулюка приходьте голосуйте і привидіть собою по дві,три особи ! Ось така справидливість «активістів» і влади місцевої
18 Травня 2022, 19:37
Те що відбулося сьогодні це обурення для багатьох жителів міста, для вас не головне те що в храмі лунає щира молитва за воїнів за завершення війни,яка благодать у цьому храмі і який щирий та добрий отець Петро. Вас одна ціль аби відібрати храм все! Одумайтеся ви йдете до Бога і потрібно думати про Божі закони і суд, а не людськи. А ви тільки робите розбрат містян і наклеп на отця Петра
18 Травня 2022, 20:05
ох і підгорає ..))
18 Травня 2022, 20:47
Я був на цих зборах. Було біля 1000 громадян. Поліщук описав процедуру переходу храму в підпорядкування ПЦУ згідно чинного законодавства, а саме: 1. Збір громади міста з батюшкою на території церкви. 2. Голосування мешканців з паспортами. 3. Якщо 2/3 громади проголосують за перехід в ПЦУ, тоді запитати отця Петра: ви з більшістючи ні?).
18 Травня 2022, 20:52
УПЦ - Це церква України, гроші на патрони не йдуть як кажуть Не ведіться на провокації влади, їм це вигодно бо скоро вибори. Скрізь на вибори по селам возять своїх людей. Якщо заберуть храм то туди будуть через місяць ходити 10 людей не більше. Чого влада взагалі влазить до храму? Може більше немають чим зайнятись? Ходять скрізь брешуть і людей настроюють проти людей, хіба так можна?
18 Травня 2022, 21:01
Отця Петра поважає дуже багато рожищан. Проте я не можу прийняти відповідь керівництва УПЦ МП на чолі з Онуфрієм, які вважають, що надання томосу ПЦУ, виправдовує війну: вбивства, гвалтування, мародерство, денацифікації так звану. Не сприйняття томосу ПЦУ і нав'язування цієї думки вірянам - це вже бажання втримати вплив на вірян України.
18 Травня 2022, 21:16
Так на цих зборах було дуже чути як поважають отця Петра і якими "гарними" словами про нього говорили! Що страшно слухати було !
18 Травня 2022, 21:22
Коли озвучували про перехід було грубо сказано щоб отця Петра відправити на пенсію, а про те що він духовний наставник багатьох жителів про це ніхто не думає, всім головне забрати і храм і відсторонити батюшку якій зробив дуже багато для міста і людей, але в нас як завжди все перекручують аби очі замилити
19 Травня 2022, 04:14
От саме деякі радикальні голови і сіють ворожнечу. Мер чітко сказав, якщо голосування відбудеться і приймуть рішення про перехід до ПЦУ, тоді потрібно і запитати отця Петра: Ви з нами? Я дуже надіюсь, що він відповість: ТАК. Зміна таблички на церкві - не змінює її призначення.
19 Травня 2022, 06:15
Читаю коментарі і дивуюся, як можна бути такими зазомбованими? Коли в УПЦ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ не було Томосу, було ще зрозуміло чому церква наша має бути в московському патріархаті, але тепер, коли створена НАША ЦЕРКВА, коли вбивають НАШИХ ХЛОПЦІВ, зброєю яку благословляє братія московського патріархату, який ще може бути вибір?
19 Травня 2022, 07:18
Я ніяк не можу зрозуміти чому Ви пцу хочете забрати храм у тисячних мирян,коли маєте своїх аж два в там у Вас негусто з прихожанами .Хочите щоб стояли пусткою🤔Невже Вам мало тієї біди що коїться В Україні мало ще Господь нас карає.Схаменітьсч бо горе нам буде як Бог нас судити прийде.А отець Петро це людина від Бога ,а так його принижуєте,ображаєте це не по християнські.Спаси і помилуй нас грішних Господи.
19 Травня 2022, 08:19
Чомусь тільки в Рожищенському районі так всі хочуть перехід, глянути далі нашого району одиниці тільки, а інші спокійно моляться у своїх храмах, а не роблять такий розкол і гоніння віри
19 Травня 2022, 08:51
Мирний, ви помиляєтесь, з часу отримання Томосу в Волинській області в ПЦУ перейшло 168 храмів.
19 Травня 2022, 08:58
Небайдужа, Михайлівська церква така сама ваша, як і моя, як і будь-якої людини в нашій громаді, бо церква належить громаді і, якщо на зборах 2/3 громади вирішить перейти в ПЦУ, то так воно й буде, а якщо тисяча віруючих в отця Петра хочуть мати свою церкву, то можуть скинутись і побудувати свій храм, як це зробили Свідки Єгови чи Пятидесятники.
19 Травня 2022, 09:11
Не розумію,де у вас люди ,українська церква,одні з московським патріархом,другі з константинопільським, дивлячись на цю всю сварню,приходиш до висновку,що закиди як однієї,так і другої сторони ,з приводу мільйонів,які отримує верхівка це все правда,ділете гроші,а Бога у свої храми вже давно не пускаєте, кричите,Україна,Україна,а де ж та Україна,якщо ви в себе кланяєтесь чужим патріархам,
19 Травня 2022, 10:06
Томос якого не всі визнали. Перейшли коли прихожани цього хотіли, а не зібрали все місто 50% які є прихожани храму в парку і на вовнянці і 30% які взагалі неходять нікуда, головне голосувати а подальша доля храму байдуже. А що робити людям які вірні своїй вірі і ніби в нас вільне віросповідання а не гонити людей від Бога кожний вибирає свою віру а не так як у нас влада агітує і нав'язує
19 Травня 2022, 10:54
Христос Воскрес! Тільки що мав розмову з черговим військомати попросив щоб представники військомату 22.05.2022р. прибули на збори рожищан на подвіря Свято-Михайлівського храму для вручення усім "ура патріотам" повісток в ЗСУ. Думаю там можна буде багато "достойних" захисників знайти, які влаштували в районі церковну війну.
19 Травня 2022, 11:07
Небайдужий, чиє визнання для вас важливе? Третина церков визнали, прийда кілька років і визнають інші, звичайно всі не визнають, росія не визнає, церкви на яких має значний вплив росія теж визнають останніми. Є можливість зібратися всьому місту в неділю на 14-00 всім містянам, якщо все так як ви написали, то що вам переживати, вас вже половина всіх містян чи все ж не половина??
19 Травня 2022, 11:11
Православний УГПЦ, Воістину Воскрес! Повністю підтримую вашу думку, рекомендував би голові громади, підключити і військових, і поліцію для вільного волевиявлення мешканців містя і недопущення сторонніх осіб на збори громади. Запускайте на територію храму по приписці.
19 Травня 2022, 11:59
до ригославного РПЦ а вам би усіх на передову заслати.. бо ж потім більше роботи буде, гроші за відспівування.. правда? рашин-підарашин!
19 Травня 2022, 12:04
В тому і вся справа що голосувати прийдуть усе Рожище, а ті які дійсно ходять в той храм незможе бути більша кількість бо ідуть прихожани і не прихожани храму. Ще у неділю на службі було скільки людей як іде голосувати. І це не патріотизм а дурість і розбрат містян
19 Травня 2022, 12:05
Про яку церковну війну ви говорите? Петра вже 30 років просять: відійдіть від РПЦ, прийміть Україну! За останній місяць скільки разів він звертався в церкві до людей до цьому питанню? Але в нього риторика одна: нам треба час, будемо чекати синоду і т.д.! Скільки ще чекати? Рік-5-10??? І головне ЧОГО чекати? Онуфрій НІКОЛИ не відійде від кіріла!
19 Травня 2022, 12:06
Оце так патріотизм тут все сказано
19 Травня 2022, 12:08
Скільки його разів просили мирно/спокійно: перейдіть.. Ніхто ж нікого з храму не гонить! Обіцяли, що він нічого не втрачає в сані - залишається благочинним! Але ж ні, московія видно проросла в його душі! І саме ви, його раби, що садите картоплю біля церкви - робите цю війну. Храм не ваш особистий, а громади міста! Хочете - можете йти в хату з корабликом і там собі пакі-пакати далі!
19 Травня 2022, 12:20
Церква повинна бути Українська але не таким способом тому що це не воле виявлення прихожан це просто агітацію і нагле відбирання храму і гоніння віри. Українська але канонічна а Михайлівська церква до Московії як інші виражаються відношення не має ! ПЦУ не є канонічною церквою як ви цього не розумієте, чомусь на добування благодатного вогню на Паску Епіфанія не беруть тому що світ не визнає її .
19 Травня 2022, 12:33
А кіріла беруть до Благодатного вогню?! Ото насмішили))))) Він сам не йде, бо він відрікся від Вселенського патріарха і світового Православ'я!!!!! Він є раскольнік!!!! Прозрійте!!!!!!
19 Травня 2022, 12:34
Чи може онуфрія беруть?))) Не смішіть людей, позорніки!!!!!!
19 Травня 2022, 12:48
Не йде бо його не визнають
19 Травня 2022, 12:49
А до чого тут кіріл, коли ми говоримо про українських патріархів
19 Травня 2022, 18:52
Гроші, гроші і ще раз гроші, і їхня відсутність не дає спокою Іваничкам. А саме Іринці, те що вони зробили в храмі це не молитва, це не віра..... Це 1. Бізнес.2 Плітки та осуд.3. Нема культури в храмі, поваги. ... Одна ненависть, сварки, гроші... Зажерлися. . Пам,ятаю старенького батюшку, добрий, щирий, усміхнений, який хотів бачити церкву Українською... А це зробили родинний бізнес і все мало і мало... Зупиніться вже кінець кінців, досить.....вже ..наживатися
19 Травня 2022, 19:51
Не був присутній, не бачив відеоогляд, але висловлю свою думку. Українська держава = Українська церква. Московського патріархану нам явно не потрібно. А набожні та звичані люди можуть ходити в Українську церкву, яка різниця де ставити свічку, ходите ж до Бога. Наприклад, як я своїм дітям маю пояснити чому в Україні - я маю водити їх в московський патріархат! При тому що росія, москва в биває наших дітей. Я за те, щоб політика та церква, мова, .. була Українська.
20 Травня 2022, 06:24
Історія з WiKi: "починаючи від 1686 року, коли Московський патріарх отримав від Константинопольського патріарха Діонісія ІV право тимчасово поставляти Київського митрополита. Пізніше РПЦ зловживаючи цим правом, анексувала Київську митрополію і досі вважає її своєю канонічною територією." Тому ніякого МП тільки ПЦУ, так як МП незаконно у нас діє. В росії ж не має ПЦУ, тому в нас не повинно бути МП. Все логічно.
20 Травня 2022, 10:08
Згідно ЗУ Про правовий режим воєнного стану з метою забезпечення безпеки громадян, цивільного захисту заборонено проведення мирних зборів .... п.Ст. 8 п.8, ПКМ України від 9.12.2020 №1236 з усіма змінами (Карантин під час Ковіду) - п.2. 7)- забороняється проведення масових заходів. "Шановні " голово і його "друзі" дайте відповідь які ви очільники громади і законопослужні громадяни, що для так званого "переведення" релігійної громади в ПЦУ Закони України ігноруєте
20 Травня 2022, 11:17
Правосланий, не вводьте людей в оману! Я розумію, що Петро так робить, то ви думаєте і вам можна. Скільки то вже можна брехати. Читайте укази на офіційному сайті президента: https://www.president.gov.ua/documents/642022-41397 Заборонити зібрання, збори та мітинги на місцях може місцева влада за потреби. На Волині таких приписів ніхто не видавав. Бо потреби такої немає. ХВАТИТЬ БРЕХАТИ ЛЮДЯМ В ОЧІ!
20 Травня 2022, 11:53
Ольга, у нас що на Волині повітряних тривог не має і Ви, голова і компанія домовилися щоб під час зборів повітряних тривог не буде і нічого не прилетить ?
20 Травня 2022, 11:58
Оляга, Ви, Голова і компанія берете відповідальність за життя всіх присутність
20 Травня 2022, 11:59
Перепрошую Ольга
20 Травня 2022, 12:01
Якщо Ви , Голова і компанія гарантуєте мені безпеку і моїй сімї на час проведення зборів обовязково прийду
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром