Депутати Рожищенської міськради просять приєднуватися до ПЦУ

30 Квітня 2022, 11:51
Кафедральний собор Православної церкви України – Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві 6672
Кафедральний собор Православної церкви України – Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві

Обранці громади ухвалили рішення Про звернення депутатів Рожищенської міської ради восьмого скликання до священнослужителів та парафіян Української православної церкви Московського патріархату, яка є самокерованою частиною Руської православної церкви, Рожищенської територіальної громади щодо єднання з Помісною Православною Церквою України.

За відповідний документ 30 квітня проголосувало 19 присутніх депутатів. Про це повідомила кореспондентка Район.Рожище.

Подаємо текст звернення дослівно.

***

«Шановні парафіяни та священнослужителі Української православної церкви, яка є самокерованою частиною Руської православної церкви (далі – УПЦ). 

Тема релігії для кожного завжди була дуже особистою, але в цей важкий для України час, час війни, всі ми повинні мати чітку позицію.

Сьогодні ніхто не може бути байдужим до тієї ситуації, яка склалася в Україні внаслідок жорстокої воєнної агресії російської федерації проти нашої держави. Зараз увесь український народ страждає від російської навали. Кожна російська бомба, ракета, снаряд на українській землі остаточно вбивають міфи про братні народи.

УПЦ упродовж свого існування на теренах нашої держави використовувалася росією як знаряддя пропаганди «русского мира» та досі залишається  інформаційним чинником у війні, яку веде російська федерація проти України. 

Не підлягає поясненню, а тим більше виправданню, те, що УПЦ знаходиться та є складовою частиною, за статутом самої РПЦ, загальної структури Російської Православної Церкви, очільник якої кіріл благословив російських загарбників на війну та вбивство Українського Народу, чим став в один ряд із російськими вбивцями та злочинцями.

Для прикриття антидержавної діяльності структури Російської православної церкви на теренах України УПЦ присвоїла собі назву «Українська православна церква». Внаслідок цієї умисної маніпуляції мільйони українців зазнають великої омани, оскільки переконані, що ходять до української церкви.

У сьогоднішні важкі дні ми бачимо, як об’єднуються люди, церкви різних конфесій, партії, тощо, для того, щоб працювати на благо перемоги України. Тому і священнослужителі, ті, хто є прикладом для людей, проповідують любов один до одного, мають показати приклад іншим і об’єднатись за мир, справжню віру та перемогу України над рашистським злом. 

Задля цього можна вибирати будь-який варіант служіння Господу в будь-якій релігійній громаді будь-якої підпорядкованості, окрім служіння в структурі РПЦ та її філіях і автокефаліях. В нашій державі є визнана всім цивілізованим світом Православна Церква України, яка служить своєму народу і двері її відкриті для усіх охочих та яка є єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії серед православних церков України.

Ми звертаємося до усіх священнослужителів та парафіян УПЦ відкрити свої очі та побачити, що сьогодні ворог вбиває саме українців, в т. ч. жінок та дітей, старих та немічних. Ми закликаємо Вас не стояти осторонь, адже цілий світ солідарний з Україною та твердо засуджує російську агресію.

Саме зараз настав той час, коли всі вірні християни, які до цього часу ще належали до УПЦ, повинні зробити свій вибір. Багато з вас вже замислюються над тим, що далі неможливо перебувати в юрисдикції російського патріарха, а тому логічним та правильним є перехід до Єдиної Помісної Церкви — Православної Церкви України.

6 січня 2019 року в резиденції Вселенського патріархату на Фанарі отримано Томос про автокефалію Православної Церкви України. Відтоді нова автокефальна Церква України є єдиною канонічною православною церквою на території Української держави та відкрита до єднання з усіма віруючими православними християнами.

Відповідно до канонічного принципу територіальності, який є невід'ємним і постійним фактом православної еклезіології, жодна церква не може бути присутньою в межах юристидкції Церкви України.

Закликаємо усіх  парафіян та настоятелів релігійних громад УПЦ Рожищенської громади (згідно з додатком) до добровільного переходу під юрисдикцію Єдиної Помісної Церкви України — Православної Церкви України мирним шляхом у повній відповідності до вимог законодавства та інших державних нормативно-правових актів з питань зміни підпорядкованості релігійних громад».

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром