Перехоплювало подих: у Соколі освячували паски у старовинному храмі

25 Квітня 2022, 15:41
У Соколі освячували паски у старовинному храмі 3445
У Соколі освячували паски у старовинному храмі

У селі Сокіл Рожищенської громади парафіяни Свято-Успенського чоловічого монастиря зустріли Великдень у стародавньому храмі – мурованій Свято-Успенській церкві XVI століття.

На богослужіння вранці 24 квітня зібралося багато жителів села. Про це повідомила кореспондентка Район.Рожище, світлини опублікували у спільноті Теревені про Сокіл.

Присутні на службі розповіли, що храм ущерть був заповнений вірянами. Великодні кошики люди освячували поблизу храму, ставши півколом.

Кажуть, від урочистості моменту й неймовірного краєвиду зі сходом сонця перехоплювало подих. Ймовірно, востаннє у цьому храмі освячували паски сотні років тому.

Читайте також: Сім цікавих фактів про найдавнішу культову споруду Рожищенського району

«У всьому відчувалася присутність Господа: і у чарівному сході сонця, і в згуртованості громади, і в тих лелеках, що живуть біля хреста на даху храму, і у святковій проповіді ігумена Якова. Після такої світлої служби й тих емоцій ми точно знаємо, що на правильному шляху», – ділиться прихожанка церкви.

Останнім часом у селі Сокіл значно збільшилась релігійна громада Православної церкви України. Також там ведуть збір підписів, аби й Свято-Троїцький храм МП перейшов до ПЦУ.

Читайте також: Волинська експедиція у село з міським гонором: Сокіл вразив історією, пам'ятками та людьми

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024