У Рожищі виловлювали безпритульних собак

22 Грудня 2017, 20:00

 

Останніми тижнями почастішали скарги від мешканців Рожища щодо наявності безпритульних собак на вулицях міста.

У четвер, 21 грудня, в місті Рожище проводився відлов безпритульних собак, яке здійснювало обласне КП «Ласка». 

На щастя, жорстокі радянські підходи відійшли у минуле: завдяки зусиллям зоозахисників, вбивства тварин заборонено українським законодавством. Але це не врегулювало чисельність популяції безпритульних собак та не зменшило загрозу поширення інфекцій.

В результаті працівникам цього підприємства вдалося виловити 11 тварин, з них 8 дорослих та 3 – цуценята.

Як повідомили Район.Рожище в КП «Дільниця благоустрою міської ради», вилов бездомних тварин, аби дотримуватися закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» проводить Луцьке КП «Ласка». Яке, згідно з умовами нового договору оцінює одну собаку в 792,29 грн.

Загальна сума разом із затратами на автомобіль підприємства виходить - 9179,54 грн. Як зауважив Юрій Міщук, лише на один укол із транквілізаторами, яким стріляють ловці у собак йде 500 грн.

Зауважимо, що тварини після стерилізації, вакцинації, кліпсування повертаються на попереднє місце проживання під час наступного виїзду на відлов до даного міста. Поверненню не підлягають лише агресивні тварини, невиліковно хворі та цуценята до 3-х місяців.

А також ті тварини, які після процесу карантинування, стерилізації, вакцинації, кліпсування вдасться прилаштувати з території КП «Ласка» у сім’ї.

І хоча на собак, які бігають містом багато нарікань, але, на жаль, 80% з них мають власників. Люди самі створюють проблему. Часто-густо працівники КП «Ласка» виловлюють господарських собак, які без прив’язі. Доля вини самих рожищан в цій проблемі беззаперечно є.

Але, скільки б ми не писали, безвідповідальні рожищани продовжують викидати на вулиці своїх чотирилапих вихованців, не тримають їх на повідку (багато з тих собак, які бігають містом – з ошийниками, - авт.). Можна сказати, що корінь зла в людях. 

Зауважимо, якщо вашого улюбленця забрали ловці з КП «Ласка» і ви маєте бажання його повернути назад, тоді телефонуйте - 095 002 2810.

Пам'ятайте! Безпритульні тварини у місті – це показник культури утримання домашніх улюбленців та ставлення суспільства до братів наших молодших. Це, власне, рівень нашої з вами людяності.