У Рожищі виловлювали безпритульних собак

22 Грудня 2017, 20:00
6961

 

Останніми тижнями почастішали скарги від мешканців Рожища щодо наявності безпритульних собак на вулицях міста.

У четвер, 21 грудня, в місті Рожище проводився відлов безпритульних собак, яке здійснювало обласне КП «Ласка». 

На щастя, жорстокі радянські підходи відійшли у минуле: завдяки зусиллям зоозахисників, вбивства тварин заборонено українським законодавством. Але це не врегулювало чисельність популяції безпритульних собак та не зменшило загрозу поширення інфекцій.

В результаті працівникам цього підприємства вдалося виловити 11 тварин, з них 8 дорослих та 3 – цуценята.

Як повідомили Район.Рожище в КП «Дільниця благоустрою міської ради», вилов бездомних тварин, аби дотримуватися закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» проводить Луцьке КП «Ласка». Яке, згідно з умовами нового договору оцінює одну собаку в 792,29 грн.

Загальна сума разом із затратами на автомобіль підприємства виходить - 9179,54 грн. Як зауважив Юрій Міщук, лише на один укол із транквілізаторами, яким стріляють ловці у собак йде 500 грн.

Зауважимо, що тварини після стерилізації, вакцинації, кліпсування повертаються на попереднє місце проживання під час наступного виїзду на відлов до даного міста. Поверненню не підлягають лише агресивні тварини, невиліковно хворі та цуценята до 3-х місяців.

А також ті тварини, які після процесу карантинування, стерилізації, вакцинації, кліпсування вдасться прилаштувати з території КП «Ласка» у сім’ї.

І хоча на собак, які бігають містом багато нарікань, але, на жаль, 80% з них мають власників. Люди самі створюють проблему. Часто-густо працівники КП «Ласка» виловлюють господарських собак, які без прив’язі. Доля вини самих рожищан в цій проблемі беззаперечно є.

Але, скільки б ми не писали, безвідповідальні рожищани продовжують викидати на вулиці своїх чотирилапих вихованців, не тримають їх на повідку (багато з тих собак, які бігають містом – з ошийниками, - авт.). Можна сказати, що корінь зла в людях. 

Зауважимо, якщо вашого улюбленця забрали ловці з КП «Ласка» і ви маєте бажання його повернути назад, тоді телефонуйте - 095 002 2810.

Пам'ятайте! Безпритульні тварини у місті – це показник культури утримання домашніх улюбленців та ставлення суспільства до братів наших молодших. Це, власне, рівень нашої з вами людяності.





 

Коментарі
22 Грудня 2017, 22:22
Не знаю що там ловили а сьогодні, у п'ятницю, "тіка"як бігали по місту так і далі бігає
22 Грудня 2017, 22:27
То забери її собі!
22 Грудня 2017, 22:57
я їх так часто бачила в місті, що всіх вже знаю в лице, чи то мордочку))))))))))))))
22 Грудня 2017, 22:59
А Ви вкурсі, що собаки можуть і кусатися. Вам не страшно коли Ваша литина іде зі школи?.. Думав хтось що може бути???? Сьогодні солдати (а то ж чиїсь діти) на снігу голодні, А ті зоозахисники....
22 Грудня 2017, 23:42
О!І мого Бровка пов’язали.Треба буде забрати.
23 Грудня 2017, 00:13
Щоб і тебе зловили разом з тим Бровком. То може б навчило, що собак треба тримати двома на прив'язі.
23 Грудня 2017, 01:37
То та " Ласка" тіпа одних собак виловила, а тих, що попереднього разу ловила випустила??? І на це пішло 9000 гривень?? Я в шоці!! Європа, блін)))
23 Грудня 2017, 08:52
Коли я вранці вела дитину в садочок одна з собак кинулася на мене, добре що поряд був якийсь чоловік... <br/>Огидно читати статтю, це тоді коли в країні час від часу спалахує сказ, ходять інфекції від яких помирають дітки країна витрачає гроші на бездомних собак!!!! А Ви задумувалися скільки б коштувала поїздка за кордон для купівлі вакцини від сказу?...Має бути якась різниця в цінності людського життя і собачого... Та це не про нашу країну... хоча б вже виловили собак аби спокійно йти вулицями міста
23 Грудня 2017, 09:10
Собак купи мабуть зі 25 бігає вийти не можна. Кидаються гризуть.
23 Грудня 2017, 09:26
Для собак детскую площадку построили, 27 собачек насчитал. Даже в маршрутку заглядывают. Жизнь собак дороже здоровья деток???
23 Грудня 2017, 09:32
Чуєте ви умніки, а де ті собаки беруться. Нащитав він. Ви тільки вмієте щитати і гавкати. Все вам не то і не так. А чого відпускаєте собак з дому? Як не ви, то ваш сусід. А ви мовчите, бо прямо в лоб сцикло не скаже. Собаки людські бікають і шукати їх починають коли гицлі приїжджають. А так нікого не колише. Станьте людьми, а то від вас більший сказ чути ніж від них
23 Грудня 2017, 11:53
жорстокі люди!ви безкультурні про що ви говорите навчіться просто любити тварин і дітей своїх навчіть от тоді не буде їх бродячих хто їх викинув як не ви самі
23 Грудня 2017, 12:03
Не знаю де ловили та в яку пору, але всі собаки бродячі збираються щодня під магазином едельвейс десь біля 8.00, коли там якраз мясо розвантажують. Нічого шукати не потрібно всі пси на місці....
23 Грудня 2017, 12:09
Підтримую &quot;до верхніх&quot;. Люди почніть з себе, не виганяйте собак з дому, не підкидайте цуценят на чужі вулиці, вони не можуть собі заробити на їжу! А дітям поясніть що це ми дорослі винні в тому що собака стає для них загрозою.
23 Грудня 2017, 13:48
Думаю , що серед усіх людей які писали тут коментарі немає власників тих собак. Але проблема тут зовсім в іншому, дивуюсь як люди з однієї теми переходять на іншу. Обговорюється тема не про те як ми прививаємо нашим дітям любов до тварин, а безпека наших дітей і наша зокрема. Пояснити своїй дитині те що собака бездомна і в неї немає хазяїна ... моя дитина натомість скаже ,,мам, якщо в собачки немає доми давай її візьмем собі»- то може мені всіх собак додом взяти.... та ні діти тих собак бояться, і на руки до батьків шаиденько.<br/>Шановні , ображати один одного і шукати винного серед будь-кого хто написав коментар не змінить ситуацію, тож будьте коректні в своїх коментарях. Завдання не котити бочку один на одного, а звернути увагу власників тих собак ( не думаю що кожна собака має власника) і влади на цю проблему. Повірте, завтра будь-хто з нас може стати жертвою.
23 Грудня 2017, 15:10
Ще раз кажу, поки когось не загрищуть, далі будуть з &quot; Ласкою&quot; возитися. А потім ріпи чухати і винних шукати... Гидко, що в місті бігають оці зграї, самі себе не поважаємо..
23 Грудня 2017, 15:12
То хто тобі не дає - йди трави! Чого хтось має порушувати закон, через те, що ти падлюка викидаєш на вулицю собак. Гидко що в цьому місті живуть такі люди,як ти гнидо!
23 Грудня 2017, 17:57
як будете йти травити то візьміть з собою своїх дітей і покажіть як це робиться ото класний виховний момент ще на базарі є і коти бездомні їм теж отрути насипати не вдавіться своїм злом!
23 Грудня 2017, 18:44
якраз таки відстоюють оці табуни собак -горе власники, що звинувачують в &quot;нелюдяності&quot; інших. Бажаю, щоб їх діти гуляли містом в оточенні цих милих створінь
23 Грудня 2017, 18:51
В своіх намірах згадайте Бога , всі ж в церкву на Пасху ходите , от і почитайте Біблію , що сказано там * не ображайте братів наших менших * цитую . Є Небайдужі люди які допомагають тваринам , є Ласка яка приїзджає , ні в одному місті мабудь немає такої злоби , в Луцьку он бігають , люблять іх , а тут понаїхалооо що аж смердить . І плюються отою злобою, а як глянеш як на Пасху пруться , то й не скажеш , що за тими масками ... сцикуни , бо знужаються з тварин тільки збоченці і слабкі ... сильні ж духом находять варіанти , тим більше , що вже за вас іх знайшли , людішки мерзотні. Вигулюйте своіх улюбленців на повідку , поставте паркани , хазяіни ви хренові, повипускають на самовигул , в потім інші придурки жаліються , на нівчому невинних тварин . Хіба вони винні що іх зрадили, хіба вони розуміють що якісь природні процеси в них , так як і в жінок , є стерилізація , кастрація . Зрештою любити треба беззахисних і відноситись по людськи, батькі своіх опричків нічого не вчать , не чіпати бездомних тварин , ім і так важко , для чого іх дражнити . Мерзотно читати коменти цього зброду , але повернеться вам за все зло на вас , ваших же дітей . Будьте обережні , бо життя вдарить по найдорожчому , бумерангом ...
23 Грудня 2017, 19:10
Зв'язалася з Ласкою , вони приїдуть на початку тижня і заберуть тварин !!! Заспокойтесь.
23 Грудня 2017, 19:14
Слухай ти бездітне чудовисько, коли матимеш своїх дітей тоді і нявкай. Бач як чудо пише. Дітьми кляне. Собі за пазуху кляни!
23 Грудня 2017, 20:00
То реально пише якась бездітна гнида, яка завела собі може й не одного пса чи кота, щоб було з ким поговорити. А може якраз і випустила того пса гуляти, гуманний бач!! Моя дитина 5 класниця останні дні з плачем не хоче йти в школу сама, бо боїться. Вже двічі вони до на неї кидалися. Тепер чоловік водить до школи і стараємось забрати. То питання: чому в своєму місці серед білого дня моя дитина має боятися через таких умніків??
23 Грудня 2017, 20:01
До нас справді звернулися волонтери з Вашого міста щодо відлову тварин ще раз. Бажаю всім гарних вихідних та якомога більше хороших емоцій, а КП &quot;Ласка&quot; вирішить Вашу проблему з безпритульними тваринами в цьому році, а з наступного наполягатиме і апелюватиме до Вашої влади ввести обов&quot;язкову реєстрацію домашніх тварин і затвердити &quot;Правила утримання домашніх тварин у місті Рожище&quot;. Тоді ця проблема зникне , адже власники нестимуть відповідальність за своїх тварин, а у разі неналежного утримання чи випуску у самоговигул будуть сплачувати великі штрафи.
23 Грудня 2017, 20:32
згадайте всі що ви люди єдині істоти яким Бог дав розум і просто будьте людьми
23 Грудня 2017, 21:00
Підримую і підписуюсь під кожним словом Рожище , добре що хоч хтось є в нашому місті з здоровим глуздом і сердцем до братів наших , тварин !!! Вони готові життя віддати за нас людей, а ви вумніки жопосиділки .... фу-фу-фу
23 Грудня 2017, 21:02
Підримую і підписуюсь під кожним словом Рожище , добре що хоч хтось є в нашому місті з здоровим глуздом і сердцем до братів наших , тварин !!! І вправду Бог за всім слідкує!!! Вони готові життя віддати за нас людей, а ви вумніки жопосиділки .... фу-фу-фу
25 Грудня 2017, 04:01
На дитячому майданчику , біля Едельвейсу, по зупинці бігає зграя 17 собак!!!! Люди завмирають , коли опиняються посеред них! Собаки гризуться між собою , &quot; паруються&quot; прямо посеред цього усього! На очах у дітей! Не можливо зайти ні в магазин ні в аптеку! Озлоблені пси, 100% без щеплення бігають по центру міста! ЖАХ! І АБСУРД!!!! Це дуже небезпечно!!! Вночі неможливо спати, собаки виють та гавкають під вікнами! На 5 поверсі спить під дверима на коврику! Як вийти з дому?! Білий великий пес!!! Писали заяву в міську раду! Вони передали в благоустрій , ті в ветеринарну службу, і вернулось усе замкнутим кругом до міської ради! Скільки ще треба заяв щоб був порядок?! Я теж бачила що приїжджала служба по вислову собак! А толку?! тварин менше не стало! Плюс до того усього зараз по весні собак стане в 10 раз більше! Вони ж плодяться! Я рахую цим має зайнятись влада міста! І то негайно!<br/><br/>Маю безліч фото та відео собак з дитячого майданчику! На одній фото можна нарахувати 17 собак! Великих собак!
25 Грудня 2017, 04:03
Не розумію наступного : ласка забирає собак, стерилізує, робить щеплення і що назад приводить у місто? І куди вони далі? Так само бігають?????
25 Грудня 2017, 04:03
Не розумію наступного : ласка забирає собак, стерилізує, робить щеплення і що назад приводить у місто? І куди вони далі? Так само бігають?????
25 Грудня 2017, 11:37
Нужно в Рожище завезти пару корейцев и все собаки пропадут. В Казахстане, в Алмате они всех собак на шашлык пустили. Судя по фото, собачки упитанные, явно домашнего содержания.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39