Допомога надається всім: начальниця рожищенського ЦНАПу звернулася до переселенців

20 Березня 2022, 18:25
Переселенці у Рожищі 2815
Переселенці у Рожищі

Начальниця відділу ЦНАП Рожищенської міської ради Людмила Пархомчук попросила не розповсюджувати неправдиву інформацію про роботу місцевого координаційного центру.

Вона звернулася до переселенців та жителів громади 19 березня.

Людмила Пархомчук вкотре наголосила на обов'язковій реєстрації, за якою мають звернутися переселенці.

«Неодноразово читаю відгуки про роботу нашого координаційного центру (ЦНАПу), а саме про відмову у допомозі біженцям. Тому хочу повторно відзвітуватися та повідомити про наші дії при зверненні вимушено переселених осіб. По-перше, всі із зазначених осіб, які прибули до Рожищенської територіальної громади, мають зареєструватися в ЦНАПі та повідомити про місце проживання», – зауважує посадовиця.

Усіх, хто звертається, забезпечують житлом в місті Рожище, бо у сільські населені пункти переселенці їхати не хочуть. 

«На даний час це приватний сектор, студентський гуртожиток ветеринарного коледжу імені Гжицького та навчально реабілітаційний центр, спортшкола. При зверненні біженців надаються речі для гігієни та забезпечується триразове харчування в ліцеї номер 4 міста Рожище. Харчовий пакет надається тільки особам, які проживають в сільській місцевості та не мають можливості харчуватися в їдальні», – уточнює Людмила Пархомчук.

Крім того, всім пропонують вибрати одяг, взуття та постіль. А сім'ям із маленькими дітками є змога надати памперси та дитяче харчування.  

«Прошу не розповсюджувати неправдиві пости, а звертатися безпосередньо в наш центр. Допомога надається всім, хто зареєструвався та офіційно проживає в нашій громаді», – запевнила начальниця відділу ЦНАП.

Довідково: станом на 19 березня у Рожищенській громаді прийняли та розселили 478 осіб, з них 130 дітей. Людей забезпечили засобами гігієни, триразовим харчуванням, дитячими речами, ліками, одягом, постільною білизною, психологічною допомогою. Діти шкільного віку мають змогу навчатися в закладах освіти Рожищенської громади. Ведуться перемовини із благодійними фондами про подальше утримання переселенців.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024