У Рожищі переселенцям розповіли про життя громади

09 Березня 2022, 18:54
Вимушено переміщені люди 2036
Вимушено переміщені люди

Майже тиждень жителі Рожищенської громади приймають та допомагають влаштуватися на новому місці всім, хто покидає рідні міста й села через навалу окупантів.

Про це 9 березня повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Міський голова Вячеслав Поліщук зустрівся з вимушеними переселенцями, розповів про Рожищенську громаду, відповів на питання, а також попросив визначитися з подальшим місцем проживання.

«До нас щодня прибувають люди, тому є нагальна потреба у їх прихистку. Якщо ви плануєте їхати за кордон до рідних чи в інші населені пункти України, повідомляйте про це заздалегідь. Ми повинні чітко відслідковувати, яку кількість осіб можемо прийняти, а також спланувати, де їх поселяти. Чоловіків віком 18-60 років прошу стати на військовий облік у місцевому військкоматі», – звернувся до евакуйованих міський голова.

Очільник громади розповів про державні установи, в які, в разі потреби, можуть звертатися вимушені переселенці, а також наголосив на необхідності реєстрації у Центрі надання адміністративних послуг, що працює щоденно з 8:00 до 19:00 та знаходиться за адресою: місто Рожище, вулиця Грушевського, 12.

«Якщо ви вирішили оселитися у нас, то можете звертатися у Центр зайнятості за номером телефону 050-713-75-41 і вам нададуть інформацію про актуальні вакансії. Наше містечко, як і загалом громада, – невеликі, але у нас дуже привітні та працелюбні люди, які готові допомагати кожному з вас.

На жаль, у Рожищі нема вільного житла, але по селах є багато будинків, в яких ви могли б оселитися. У нас налагоджене транспортне сполучення, дороги дозволяють доїжджати в різні куточки громади. Повірте, наша чарівна природа компенсує будь-які побутові незручності. Вибір за вами», – підсумував зустріч Вячеслав Поліщук.

Наразі в місті Рожище розмістили понад 200 людей, близько 180 із них перебувають у гуртожитку ветеринарного коледжу і в навчально-реабілітаційному центрі. 

Усіх забезпечили триразовим повноцінним харчуванням, одягом та речами першої необхідності. Також чимало приїжджих мешкає по домівках жителів громади.

У Рожищенській міській раді (з першого дня війни працює у режимі 24/7, з нагальних питань дзвоніть за номером 2-15-41) продовжують формувати списки людей, які готові надати прихисток вимушеним переселенцям. Контактні номери телефонів: 067-33-265-68, 068-040-16-88.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024