Залісці: відкрили сучасний дитячий садочок

14 Грудня 2017, 13:23
9539

У селі Залісці відбулося відкриття дитячого садочка.

У середу, 13 грудня, свої двері для маленьких відвідувачів відчинив відновлений дитячий дошкільний навчальний заклад «Малятко».

Так сталося, що у 1998 році роботу дитсадка призупинили. Однак, зовсім скоро стало зрозумілим те, що без дошкільного закладу в селі не обійтися. Відтоді завідувачка ДНЗ Оксана Нікітюк та активісти батьківського  комітету у 2007 році почали шукати підтримки у влади, аби відновити дитячий садок на селі. Для початку організували групу з короткотривалим перебуванням дітей у місцевій школі, - повідомляє прес-служба Рожищенської РДА.

Однак, відновити ДНЗ виявилося не так просто, оформлення документів, виготовлення проекту, дрібний ремонт забрали чимало часу. У 2015 році розпочалася активна реконструкція ДНЗ і тривала два роки.

На урочисте відкриття прийшли представники місцевої влади, батьки та вихованці закладу. В рамках робочого візиту завітав в Залісці голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев та голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

- Ми справились із завданням, яке брали на себе – в цьому році відкрити садочок. Тож не хай в цій будівлі завжди буде дитячий сміх і радість, хай Господь Бог і Святий Миколай допомагають нам у розбудові нашої країни, нехай підростає наша надія, наша зміна, набирається тут сили і здоров'я, - побажав голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Капітальний ремонт дитсадка здійснили за кошти Державного фонду регіонального розвитку, обласного та районного бюджетів загальною вартістю 4 млн 625 тис грн.

В старому і непримітному приміщенні зробили капітальний ремонт: збудували нову котельню,  замінили систему опалення, дах та вікна. Будівлю утеплили ззовні, а всередині провели оздоблювальні роботи, облаштували зручний під'їзд, встановили ігровий та спортивний майданчики. Задля активного розвитку дітей та комфортної праці педагогів укомплектували приміщення ДНЗ необхідною побутовою технікою, меблями, інвентарем.

- Дуже приємно перебувати у цьому закладі, бачити дитячі посмішки. Бажаю вам, щоб цей дитячий садочок став стимулом для дітей, для їх майбутніх перемог, - привітав дітей та батьків голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

- Діти – це наше майбутнє, тож ми маємо працювати для них. Робота була не простою і тривала дуже довго. Мені приємно, що ми закінчили цей проект. Зараз я хочу подякувати всім, хто долучився до нього і зробив все можливе, щоб діти отримали якісну дошкільну освіту. Я бажаю, щоб лелеки пролітали над вашими будинками частіше, щоб вихователі дитсадка завжди малу роботу, щоб тут завжди лунав дитячий сміх, - звернулася до госте й голова райдержадміністрації Інна Гайворонська.

Зараз ДНЗ відвідує 19 діток, хоча заклад розрахований на 35. Втім, зовсім скоро група буде укомплектована, адже чимало батьків бажає, щоб їх діти перебували у комфортних умовах, кількість заяв на відвідування дитсадка уже збільшилась, розповіла завідувач ДНЗ Оксана Нікітюк.

Гості прийшли з подарунками, презентували вихованцям ДНЗ нові та сучасні іграшки. А керівник  ТзОВ «Луцьккомунбуд» Ігор Швець активному учаснику вистави вручив символічний ключ від дверей закладу.











 

Коментарі
14 Грудня 2017, 15:47
може там потрібно керівника з залізною хваткою є на прімєті танька
14 Грудня 2017, 20:36
Щасливі діти, хто ходитиме а такий садок! Нарешті і в селах щось робиться для покращення добробуту.
14 Грудня 2017, 21:41
вона вже занята горбрчом.. тут вже не вкраде нічого.. садок діє.
15 Грудня 2017, 09:44
Нехай краще дивиться за дітьми, а то ... з такою поведінкою скоро можуть і за грати.
15 Грудня 2017, 11:31
яке право її мали залишити працювати з дітьми колись одна мама розповіла що новорічний ранок випав в період карантину по грипу то вона иправила батькам в свята не ходити по гостях не пити не заражати грипом а сама в квадраті впала бачили оце була речь директора всі переглядались
15 Грудня 2017, 21:02
вона на весілля сама заходить і просить музикантів дати слово вітає молодих. все в нормі
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024