Захоплення ЧАЕС військами РФ – ядерний тероризм, Україна просить МАГАТЕ звернутися до НАТО

03 Березня 2022, 14:51
Війська окупантів із території Білорусі увійшли до зони Чорнобильської АЕС 10253
Війська окупантів із території Білорусі увійшли до зони Чорнобильської АЕС

3 березня: 

14:48

Україна назвала факт захоплення ЧАЕС військами РФ ядерним тероризмом та просить МАГАТЕ невідкладно звернутися до НАТО.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Україна просить Міжнародне агентство з ядерної безпеки (МАГАТЕ) звернутися до НАТО з вимогою закрити доступ до повітряного простору над її ядерними об’єктами та активізувати дії задля недопущення актів ядерного тероризму, яким і є факт захоплення військами Російської Федерації Чорнобильської АЕС та зони відчуження.

«З метою повернення ситуації, пов’язаною з безпекою ядерних установок та об’єктів на майданчику ЧАЕС та в зоні відчуження, у правове поле, наполягаємо на здійсненні невідкладних рішучих дій щодо (…) звернення МАГАТЕ до НАТО з вимогою запровадити А2/АD zone (Anti Access/Area Denial, заборона доступу/закриття території) над територією України з урахуванням ризиків та географії розташування атомних станцій НАЕК «Енергоатом», – йдеться у спільному зверненні до МАГАТЕ від 2 березня 2022 року.

1 березня: 

17:45

Російські окупанти зазнали значного зовнішнього та внутрішнього опромінення у Чорнобильській зоні відчуження.

Про це повідомляє Національна гвардія України.

Знаходячись у зоні відчуження зараз та вочевидь не володіючи навичками із забезпечення особистої безпеки при роботі на радіоактивно забрудненій території, загарбники зазнають значного зовнішнього та внутрішнього опромінення, яке, без сумніву, матиме стохастичний прояв у формі онкозахворювань.
Невігластво та нерозуміння небезпек, нехтування правилами, угодами та конвенціями часто призводять до прикрого самогубства.

12:00

Станом на 1 березня 2022 року всі атомні електростанції України стабільно й безпечно виробляють електроенергію для потреб населення, промисловості й армії. 

Про це повідомляє пресслужба Енергоатома.

26 лютого:

10:40

Прямо зараз над Чорнобильською зоною йде ІМІТАЦІЯ ПОВІТРЯНОГО БОЮ.

Про це повідомляє CHORNOBYL.TODAY.

Є інформація про підготовку фейкових провокаційних новин для світових ЗМІ про те, що Україна обстрілює окупантів у Чорнобилі над небезпечними об'єктами.

«В ЧОРНОБИЛІ НЕМАЄ НАШИХ ВІЙСЬК. ДЕРЖАВА УКРАЇНА НЕ ВЕДЕ БОЙОВИХ ДІЙ В ЧОРНОБИЛІ. Не вірте фейкам», – пишуть на сторінці.

Радіаційний фон підвищений в зв'язку з пересуванням військової техніки загарбника.
«Пам’ятайте, що військове вторгнення – це не війна, це терористичний акт, під час якого ворог задіює усі методи», – зазначають.

 

24 лютого:

Війська окупантів із території Білорусі увійшли до зони Чорнобильської атомної електростанції.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Нацгвардійці, що охороняють сховище не безпечних радіоактивних відходів, чинять запеклий опір. Якщо внаслідок ударів артилерії окупантів буде зруйновано сховище ядерних відходів, то радіоактивний пил може накрити території України, Білорусі та країн ЄС!» – попередив Геращенко.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024