В Рожищі жильці сперечаються з комунальниками через сміття

24 Січня 2016, 20:22
2089

Днями на сторінці КП «Дільниця благоустрою» у «Фейсбуку» обурена користувачка Ірина Корнійчук залишила таке красномовне фото з підписом: «Ось як працює комунальне підприємство «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» на вул. Незалежності, 43». 

Комунальники з відповіддю не забарилися: 

«Згідно з тарифом і нормами накопичення, КП «Дільниця благоустрою» зобов’язані забирати ТПВ біля будинку № 43 по вулиці Незалежності двічі на тиждень. Задля збереження чистоти в місті, використовуючи кошти, які не включені в тариф, сміттєвози нашого підприємства надають послугу мешканцям вищезгаданого будинку ЩОДНЯ. Враховуючи це, робимо висновок, що фото встигли зробити незадовго до приїзду сміттєвоза, бо після його від’їзду сміття прибрано помічником водія в радіусі одного метра від смітників. Усіх, кого не влаштовує робота наших працівників, просимо звертатись зі своїми зауваженнями чи пропозиціями за номером 2-39-37 та адресою м. Рожище, вул. 1 Травня, 34 (другий поверх ліворуч)».

Та на цьому нападки незадоволених рожищан на «Дільницю» не припинилися. Невдовзі після того, як міська рада вивісила на своїй сторінці у соцмережі графік вивезення комунальниками твердих побутових відходів, користувач Саша Чорний лишив під дописом коментар такого змісту:

«Потрібно вказувати орієнтовний час прибуття автомобіля... а то, йдучи на роботу, жителі виносять сміття на дорогу і собаки його роздирають в пошуках їжі... А той мужчина, що закидає сміття на кузов авто, не підбирає папірці та сміття, що випало з пакета... ось такі справи з вивезенням сміття...»

Менше ніж через годину (швидко, діалог між народом і працівниками ЖКГ встановлено!) комунальники відповіли:

«В КП «Дільниця благоустрою» працюють два сміттєвози по приватному сектору. Їхнє завдання – оперативно зібрати ТПВ у користувачів послугою і приступити до виконання інших обов’язків, тому орієнтовний час у цьому випадку визначити неможливо. На жаль, підприємство не забезпечене достатньою кількістю працівників, які змогли б виконувати абсолютно всі вимоги мешканців нашого міста (причина банальна – відсутність коштів), тому намагаємось сумлінно виконувати роботу в міру своїх можливостей. Як варіант: ви можете встановити біля свого будинку сміттєвий контейнер, який вивозитиметься у міру його наповнення (після оплати 81,19 грн/м³ — для населення), це забезпечить його цілісність. З безпритульними собаками «боремось» спільно з міською владою, дотримуючись усіх норм і законів України, а за інших домашніх улюбленців несуть відповідальність безпосередньо їхні господарі».

Чи то собаки з настанням морозів розгрібають непотріб у пошуках харчу, чи то комунальникам бракує робочих рук і техніки, а чи завзяття, та висновок напрошується один: городяни не задоволені якістю послуг підприємства. І своє обурення виливають в Інтернет.

А ось такий знімок сьогодні зробила кореспондент Району.Рожище на центральній вул. Незалежності, навпроти магазину «Ажур».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на емейл [email protected] 

або в рубрику «Рожищани інформують» 

А також підписуйтеся на наші групи у вКонтактіФейсбук та Твіттер

Коментарі
24 Січня 2016, 23:08
3 Людини то не статистика
25 Січня 2016, 10:36
Хочу прокоментувати фото, зроблене кореспондентом Району.Рожище на центральній вул. Незалежності, навпроти магазину «Ажур». Я вважаю, що ця та інші урни, встановлені вздовж вулиці Незалежності, не призначені для того, щоб люди викидали туди побутове сміття з квартир. А у даному випадку так і є. І це не поодиноке явище. Отже, тут потрібно не комунальників звинувачувати, а присоромити тих, хто таке вчиняє.
25 Січня 2016, 20:25
Це виносять ті, хто вдома "сміття немає" і не хоче платити за вивезення сміття.
25 Січня 2016, 20:27
Мої всі сусіди виносять сміття на топільнянську територію. Там стихійне сміттєзвалище.
25 Січня 2016, 20:37
а це вже проблема сільського голиви с. Топільно...куди він дивиться?
25 Січня 2016, 21:21
А навіщо платити? Можна в центр винести в урни, чи в ящикі біля будинків, чи в ліс, чи до сусіда підставити,Європа....
25 Січня 2016, 21:49
То в яку Європу ми хочемо? З себе треба починати.
25 Січня 2016, 23:28
Згоден з вами. Жодне комунальне підприємство не здатне протистояти "свинтусам", які "сруть там де їдять"...
25 Січня 2016, 23:58
Там в 43 будинку мужчини є? Зібрались би та зробили кришку з сітки на сміттєві баки аби собаки та коти не розсовували сміття. А то хочеться за одного мешканця платити та ще й всім претенції виставляти... Ну не можна все життя скаржитись, а самому нічого не робити.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024