Поліція Рожища долучилася до акції «16 днів проти насильства»

11 Грудня 2017, 15:05
3436

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Роз'яснювальні групи працювали у навчальних закладах та соціальних установах району у складі: Андрія Торожнюка – старшого інспектора ювенальної превенції Рожищенської поліції; Олега Шварцкопа - директор Рожищенського РЦСССДМ; Оксани Кузьміч - головного спеціаліста юридичного відділу апарату РДА; старшого інспектор Лілії Негодюк та інспектор Назарія Німого Рожищенського відділення з питань пробації Західного РР МРУ з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції; начальника та спеціаліста Рожищенського бюро правової допомоги Сергія Лясковського та Мар’яни Дем’янчукОлега Пальчика – завідувача районного сектору РС УДВС у Волинській області;  Олександра Лавренюка - дільничого офіцер Рожищенської поліції.


Спеціалісти зустрічалися, як зі школярами так і з студенством Рожищенського району. У своїх виступах поліцейські розказали школярам, які дії вже можна вважати насильством, а також надали практичні рекомендації дітям і дорослим, як запобігти цьому.

Також Андрій Торожнюк розповідав про порядок звернення до правоохоронного органу в разі порушення прав та законних інтересів дітей. На зустрічі зі школярами мова йшла й про права та обов’язки дітей у сім’ї та суспільстві, норми поведінки.

«Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, - прокоментував проведену роботу Андрій Торожнюк. –Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. 

Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку».




 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024