Рятувальники району оштрафували 52 особи за порушення законодавства

24 Січня 2016, 14:43
1587

22 січня на нараді в РДА підбивали підсумки роботи райвідділу УДСНС у Волинській області за 2015 рік, ідеться на сайті РДА.

Участь у заході узяли перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Шкільний,  завідувач сектору з питань цивільного захисту РДА Василь Фенюк, заступник начальника управління ДСНС України у Волинській області полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий, начальник районного відділу УДСНС у Волинській області майор Андрій Морозович і особовий склад відділу та ДПРЧ-3.

Головний надзвичайник району Майор Андрій Морозович прозвітував про роботу очолюваного ним відділу і третьої пожежно-рятувальної частини за минулий рік.

Якщо оцінювати минулий рік за такими показниками як надійність і стабільність роботи, чітка взаємодія між усіма ланками, можна з упевненістю сказати, що система цивільного захисту в районі діяла ефективно.

Так, підрозділ ДПРЧ-3 торік здійснив 286 виїздів, з них: 44 — на пожежі, 10 — на тактико-спеціальні навчання, 5 — на пожежо-тактичні навчання, 20 — на нічні перевірочні заняття, 8 — надання допомоги іншим службам, 8 — на аварійно-рятувальні роботи, 153 — на відпрацювання нормативів з пожежно-стройової підготовки, а також на відпрацювання планів і карток пожежогасіння — відповідно 22 та 52 виїзди. Протягом 2015 року підрозділи місцевої пожежної охорони 30 разів залучалися до гасіння пожеж та ліквідації інших надзвичайних подій.

Протягом року проведено 90 планових та 42 позапланові перевірки підконтрольних об’єктів, яких у районі налічується 596 (35 – високого ступеня ризику, 62 – середнього, 272 – низького, 227 –  інших об’єктів).

До адмінвідповідальності за порушення вимог законодавства у сфері пожежної безпеки притягнуто 52 особи.

На території району створено та функціонує 4 місцевих пожежних охорони.

В 2015 році працівники відділу та ДПРЧ-3 проводили роботу з підвищення рівня обізнаності населення в питаннях пожежної та техногенної безпеки за допомогою зовнішньої соціальної реклами та відпрацювань населених пунктів з подвірним обходом громадян.

Рятувальники об’їхали район з профілактичним «протипожежним» рейдом
Рятувальники об’їхали район з профілактичним «протипожежним» рейдом

Проведена робота зі створення додаткових місць для проживання, а саме 5 будинків, у яких можливе тимчасове проживання тимчасово переміщених осіб. З них усі придатні до проживання в осінньо-зимовий період.

Підбиваючи річні підсумки, заступник начальника управління ДСНС України у Волинській області полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий позитивно оцінив діяльність рятувальників району та подякував особовому складу підрозділу за результативну роботу. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром