Рожищани вшанували полеглих активістів Євромайдану та земляків

23 Січня 2016, 15:00
1670

22 січня о 17 годині в центрі Рожища, біля стенду пам'яті Небесній сотні, відбулося віче-реквієм, присвячене другій річниці загибелі мітингувальників на вулиці Грушевського у Києві.

"Цей день називають чорним Днем Соборності, — пишуть організатори з Рожищенської "Самооборони" на Фейсбуку. — Два роки тому він ознаменувався подіями, які стали початком нового відліку в українській історії... Перші жертви майдану... перші людські жертви... перша смерть... В мирній країні, в мирний час на вівтар свободи лягали людські життя... Пророчими ставали слова гімну: "Душу й тіло ми положим"..."

Короткими, але проникливими та щирими були промови міського голови В`ячеслава Поліщука та очільника місцевих самооборонівців Олександра Дулюка

Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто в різні часи, в ці зимові дні, віддав своє життя за волю та незалежність України: Герої Крут, Небесна Сотня, загиблі Герої Донецького аеропорту, а ще наші земляки, яких рік тому забрала війна, — Олександр Плоцедим та Василь Смолярчук.

У спільній молитві разом з настоятелем греко-католицького храму св. Івана Богослова отцем Сергієм звернулися з молитвою до Бога, щоб відвернув смертоносне лихо від Української землі.

Організатори щиро дякують усім учасникам мітингу: хто прийшов, хто пам`ятає, кому небайдуже...



Очільник рожищенських самооборонівців Олександр Дулюк
Очільник рожищенських самооборонівців Олександр Дулюк

Міський голова В'ячеслав Поліщук
Міський голова В'ячеслав Поліщук

Місцева активістка Наталія Марценюк
Місцева активістка Наталія Марценюк

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024