У Рожищі двірник школи виграв суд щодо відсторонення від роботи

10 Лютого 2022, 15:32
Двірник 3475
Двірник

Рожищенський районний суд розглянув цивільну справу за позовом до Рожищенського ліцею №1» про визнання незаконним та скасування наказу «Про відсторонення від роботи», поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Про це йдеться у рішенні суду від 2 лютого, передає Район.Рожище.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовував тим, що 4 листопада йому повідомили про обов'язкове профілактичне щеплення про COVID-19, а вже 8 листопада відсторонили від роботи на час відсутності щеплення проти COVID-19 без збереження заробітної плати.

«Обов'язковість профілактичного щеплення від COVID-19 для працівників закладів освіти введена Наказом МОЗ від 04.10.2021 №2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням», який набув чинності 08.11.2021. Отже, лише з цієї дати у позивача виник обов'язок пройти профілактичне щеплення протягом розумного строку», – йдеться у матеріалах справи.

Зауважують, що відповідач вручив повідомлення про обов'язковість вакцинації позивачу 4 листопада 2021 року, а 8 листопада 2021 року вже відсторонив позивача від роботи, не забезпечивши при цьому позивачу можливості пройти медичний огляд, надати підтверджуючі документи, не переконавшись у відсутності у позивача протипоказань для щеплення та не отримавши належних доказів відмови чи ухилення від профілактичного щеплення.

Суд ухвалив позов до Рожищенського ліцею №1 задовольнити частково, визнати незаконним та скасувати наказ директора «Про відсторонення від роботи» від 8 листопада 2021 року, зобов'язати школу нарахувати та виплатити заробітну плату за час незаконного відсторонення від роботи за період з 8 листопада 2021 року по 2 лютого 2022 року, допустити до негайного виконання судового рішення в частині стягнення заробітної плати за один місяць.

Також школу зобов'язали сплатити на користь позивача 908 гривень судових витрат та стільки ж в дохід держави.

Рішення може бути оскаржене до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024