У школах Рожищенської громади не вистачає палива

04 Лютого 2022, 12:35
У школах Рожищенської громади не вистачає палива 2233
У школах Рожищенської громади не вистачає палива

У низці шкіл Рожищенської громади склалася складна ситуація з паливом. Його залишилось на лічені дні. Дехто з директорів вже самотужки взявся розв'язувати проблему.

Про це Район.Рожище повідомив депутат міської ради Валерій Куденчук.

Начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава підтвердив, що проблема справді є. За його словами, така ситуація склалася через недобросовісного постачальника ТОВ «Енік енерджі груп», з яким уклали договір на постачання торфових брикетів на суму 1 683 000 гривень.

Саме це підприємство перемогло на тендері, запропонувавши найнижчу ціну. Однак виконати свої зобов'язання переможець не зміг, виправдовуючись завантаженістю заводу.

За словами Ігоря Кузави, протягом січня постачальник доставив лише 48 тонн палива замість необхідних 120-130 тонн. Через це і виникла проблема у школах.

Як зазначив посадовець, у Рожищенській міській раді провели екстрену нараду, аби врегулювати ситуацію. Знайшовши гроші, підписали додатковий договір з державним підприємством «Волиньторф», яке вже 5 лютого має завезти брикет. Угоду ж з ТОВ «Енік енерджі груп» збираються розірвати.

Аби забезпечити опалення у навчальних закладах до постачання торфу, чотири школи громади заготовляють дрова у парку. Їм допомагають працівники комунального підприємства «Дільниця благоустрою».

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024