Рожищенська ДЮСШ: перевірять, як використовують гроші на будівництво спортмайданчиків

04 Грудня 2017, 07:40
3376

Начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Станіслав Наумчик розповів, для реалізації 22-х інвестиційних проектів за рахунок Державного фонду регіонального розвитку передбачено 148 млн 683 тис. грн.

У цілому в область надійшло 94,3 млн грн, – повідомляє Конкурент посилаючись на відділ інформаційної політики ОДА.

Серед об'єктів, які викликають занепокоєння – Іваничівська районна лікарня, де триває утеплення фасаду будівлі, а також Рожищенська ДЮСШ, де будують спортивні майданчики. Головний фактор – несприятливі погодні умови. Тож очікується, що близько 3 млн грн повернеться до держбюджету.

Що ж стосується субвенції із державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку регіону, то тут інша проблема. Зі слів начальника управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрія Кресака, в цілому для фінансування 330 об'єктів передбачено 161 млн 979 тис. грн. В область надійшли всі кошти. Натомість факично виконано робіт на суму 51 млн 723 тис. грн, тобто на 40,8 %.

"Проблемними залишаються 99 об'єктів, по яких не освоєні кошти взагалі. Основна ж причина – відсутність проектно-кошторисної документації та експертних висновків до неї. Тож за останні три тижні провели ряд кущових нарад по виборчих округах із представниками райдержадміністрацій, міських рад і розпорядниками коштів, де обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення", – зауважив Юрій Кресак.

Проблема полягає в тому, що перехідні залишки зарахують на 2018 рік. До прикладу, замість 25 мільйонів гривень, на округ отримають лише 10, адже 15 – перехідні. Тому що постановою Кабінету Міністрів продовжать дію тих об'єктів, на які кошти вже виділені, – зауважив голова ОДА Володимир Гунчик.

Начальник управління містобудування та архітектури Микола Томчукдетально проаналізував використання субвенції із бюджету на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад.

Слід зазначити, що для 15 ОТГ Волині передбачили 50 млн 123 тис. грн, що спрямують на реалізацію 97 проектів уточнених. Відсоток освоєння нині не
досягай й половини – 20 млн 838 тис. грн. Зокрема, лідерами із освоєння коштів залишаються Смолигівська та Княгинівська ОТГ Луцького району, Павлівська ОТГ Іваничівського району, а також 4 ОТГ Ковельського району.

Натомість через відсутність експертизи роботи так і не розпочали у Поромнівській ОТГ Іваничівського району, де планували здійснити капітальний ремонт системи водопостачання села Поромів на суму 1 млн 852 тис. грн.

"В мене виникають величезні сумніви щодо освоєння цих коштів. Адже після експертизи необхідно оголосити тендер, що триває 30 днів. Те, що кошти перехідні – це одне, але взимку водопровід теж ніхто класти не буде", – додав Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації наголосив, що після завершення 2017 року представники силових структур проведуть відповідні перевірки щодо реальності виконаних робіт. Тож закликав головних розпорядників коштів не підписувати "липові" документи, не піддаватися умовлянням підрядників та не підставляти, в першу чергу, себе.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024