У Рожищі відзвітували, як допомагають людям з інвалідністю

03 Грудня 2017, 12:50
4356

У неділю, 3 грудня в Україні відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Те, що інвалідність – не вирок, довели українські паралімпійці та звичайні громадяни, які попри хворобу ведуть активний спосіб життя та мають чітку громадянські позицію.

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, 1 грудня року у Рожищі відбулося засідання круглого столу з питань соціального захисту цієї вразливої категорії громадян, - повідомляють у відділі з питань організаційної роботи, внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Участь у засіданні взяла голова Райдержадміністрації Інна Гайворонська, заступник голови Інна Сергійчук, керівники структурних підрозділів, які уповноважені здійснювати соціальний захист людей з обмеженими можливостями, представники громадських організацій.

– Люди з обмеженими можливостями потребують нашої уваги щодня. Тож ми, як представники органів виконавчої влади повинні посилити їх соціальний захист та надавати конкретну допомогу. Я дякую всім громадським активістам, які постійно опікуються людьми з обмеженими можливостями, адже спілкування та підтримка надзвичайно важливі для їх адаптації в суспільстві, – зазначила Інна Гайворонська, голова райдержадміністрації.

Віталій Шварцкоп, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформував про те, як здійснюється соціальне забезпечення людей з обмеженими можливостями в районі.

«Ми намагаємося максимально сприяти людям з інвалідністю, забезпечити їх всіма необхідними засобами реабілітації та санаторно-курортним лікуванням. Управлінням соціального захисту здійснюється робота з оформлення документів для визначення права осіб з обмеженими можливостями на безоплатне та пільгове забезпечення путівками; направлення до реабілітаційних установ; виплата грошових компенсацій, передбачених законодавством України та багато іншого».

У 2017 році людям з особливими потребами видано 92 направлень на отримання таких засобів реабілітації:

- засоби для ходіння керовані однією рукою (палиці, милиці) – 20 шт.;

- засоби для ходіння керовані двома руками (ходунки) – 1 шт.;

- крісла колісні (в т.ч. скутери) – 14 шт.;

- меблі – 7 од.;

- протези молочної залози – 15 шт.;

- протези нижніх кінцівок – 7 шт.;

- ортопедичне взуття – 46 пар.

Діти з інвалідністю  отримали 5 путівок в центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок».

452 особи,  що перебувають на обліку, отримують соціальну допомогу з інвалідності та інвалідності з дитинства. Від початку року виплачено 10 млн. 800 тис. гривень таких допомог.

Також, виплачено компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування 15 інвалідам війни та 2 інвалідам загального захворювання, на загальну суму 6710 грн. Оздоровлено в санаторно-курортних закладах України 6 інвалідів війни та 20 інвалідів загального захворювання.

Одноразову допомогу з державного бюджету інвалідам отримали 14 осіб на загальну суму 8 436  гривень.

З районного бюджету на лікування та операції отримали одноразову допомогу 172 громадян, загальною сумою 261 300 гривень, – прозвітував Віталій Шварцкоп, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

 Під час засідання всі запрошені мали можливість висловити свою думку та окреслити коло питань, які потребують першочергового вирішення.

Коментарі
03 Грудня 2017, 14:55
які громадські організації
04 Грудня 2017, 00:52
а чому все ніяк не зробите для людей з обмеженими можливостями транспорт так як це передбачалося який облаштований для інвалідних візків то ж хватає тих маршруток що не можна з толком з ділом хоча б паро ікарусів пустити ви знаєте як людям важко таким добиратися до райлікарні...задумайтесь
04 Грудня 2017, 12:27
підніми свій зад з дивану і хоть щось для людей зроби
04 Грудня 2017, 18:02
ти що з дуба впало? в нас є маршрутка Луцьк -Рожище (райлікарня), яка пристосована для перевезення інвалідів і спеціально була придбана приватним перевізником для цих цілей
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024