Ліки за ковідну тисячу: як купити у Рожищі

31 Січня 2022, 13:25
Ліки за ковідну тисячу: як купити у Рожищі 2019
Ліки за ковідну тисячу: як купити у Рожищі

Спеціальною постановою Кабміну розширили дію програми єПідтримка на лікарські засоби. 

З 24 січня українці, старші 60 років, можуть витратити 1000 гривень, отримані у межах програми єПідтримка за вакцинацію від COVID-19, на придбання ліків в аптеках. Яким чином це зробити у Рожищі, розбиралася кореспондентка Район.Рожище.

За кошти програми єПідтримка можна купити ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Купити можна будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього. 

За кошти програми не можна придбати препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби. Окрім того, не можна купити медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори й таке інше.

У момент покупки банки перевіряють вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.

Але є одне але

На жаль, на практиці не усе так просто, як анонсували у Міністерстві охорони здоров'я та Кабміні. При спробі купити ліки за ковідну тисячу у аптеках Рожища, виявилося, що обов'язковою умовою для цього є відповідна функція у мобільному телефоні чи іншому пристрої – NFC. 

Цей сервіс забезпечує безконтактну оплату. Маючи його у телефоні, треба прив'язати картку до сервісу Google Pay. Тоді оплата займає кілька секунд. Найдешевший смартфон із NFC коштує понад 2 300 гривень.

На жаль, без такої можливості оплатити покупку в аптеці ковідною тисячею буде неможливо. Дві аптечні мережі, які працюють у Рожищі, також не дають змоги заплатити за покупки на сайті. І «Волиньфарм», і «Подорожник» пропонують оплату за товари лише в аптечному закладі.

Як же купити

Є один спосіб, за допомогою якого можна купити ліки за ковідну тисячу, не маючи NFC у телефоні. Препарати можна замовити в інтернет-магазинах, які мають на сайті сервіс оплати з картки єПідтримки. Наприклад, на сайті Liki24.com.

За таких умов дані картки вводяться на сайті вручну: номер картки, термін дії, та CVV-код. Усі ці дані можна побачити у банківському додатку, де відкрито картку єПідтримки.

Звісно, у такому випадку купівлі ліків доведеться дещо переплатити, адже сервіси інтернет-магазинів передбачають плату за доставку ліків.

Дочекатися фізичної карти

Деякі українські банки анонсували видачу фізичних карток єПідтримки. Це дозволить витрачати кошти, не використовуючи смартфон. Очікується, що до ініціативи приєднаються усі банки, які беруть участь в державній програмі.

Нині тисячу за вакцинацію можна оформити в таких банках: А-банк, Альфабанк, Iziбанк, Монобанк, Ощадбанк, Приватбанк, Райффайзенбанк та Укргазбанк.

Фізичну банківську картку можна буде отримати, оформивши її онлайн-версію. Ймовірно, кожен із банків запропонує власний механізм.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром