Минають сьомі роковини з дня загибелі рожищанина Олександра Плоцидима

27 Січня 2022, 15:25
Минають сьомі роковини з дня загибелі рожищанина Олександра Плоцидима 1204
Минають сьомі роковини з дня загибелі рожищанина Олександра Плоцидима

Виповнилося сім років із дня смерті Олександра Плоцидима – Почесного громадянина міста Рожище, який воював за єдність та цілісність держави на Сході країни у складі 24-ої окремої механізованої бригади з початку військових дій на Донбасі.

Вшанували юнака 27 січня. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

У річницю загибелі до могили 20-річного захисника, в якого ворожа куля відібрала найцінніше – життя, прийшли мама Галина, заступник міського голови Сергій Лясковський та працівники міської ради. Вони хвилиною мовчання вшанували пам'ять Олександра.

Він залишиться в серці кожного рожищанина, як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України. Мудрий і мужній, справжній воїн-захисник, який поклав своє життя на вівтар майбутньої перемоги в ім’я миру і добра на рідній землі.

«Згадаймо сьогодні Олександра та помолімося за спокій його душі. Вічна пам’ять Герою! Слава Україні!» – йдеться у повідомленні.

Довідково: Олександр Олександрович Плоцидим (31 серпня 1994 – 27 січня 2015) – солдат Збройних Сил України. 14 грудня 2013 року пішов служити за контрактом у 24 ОМБР, що у Яворові. Після кривавих заворушень на Сході України, хлопець одним із перших потрапив у зону проведення антитерористичної операції. Бойове хрещення прийняв у складі другого батальйону під Ямполем на Луганщині у червні 2014 року.

Пізніше був Лисичанськ. Та справжнім пеклом виявилося звільнення Лутугіного у кінці липня, під час якого Олександр отримав поранення в ногу. Після лікування у військових шпиталях прийшов у короткострокову відпустку, а потім знов вирушив на Схід.

27 січня 2015 року загинув біля села Сокільники Новоайдарського району від кулі снайпера під час штурму блокпоста. Похований в місті Рожище 30 січня 2015 року.

30 травня 2017 року Олександру Плоцидиму присвоїли звання «Почесний громадянин міста» (посмертно), також посмертно хлопець нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024