Рожищенські депутати підтримали звернення до ВРУ щодо статусу добровольців

01 Грудня 2017, 09:04
1722

У ВРУ зареєстрували законопроект про визначення офіційного статусу добровольців, учасників АТО, чиї підрозділи не увійшли до офіційних збройних формувань, однак народні обранці не поспішають його розглядати.

Відтак, Голова Національного Корпусу Рожище Ірина Ющук розробила проект звернення, який через депутатів-свободівців, було внесено на розгляд Рожищенської районної ради, – повідомляють на сторінці організації у Facebook.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Рожищенської районної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, щодо визнання учасниками бойових дій добровольців АТО, які не увійшли до складу Збройних Сил України

У складний для держави період 2014 року з перших днів російської агресії добровольці першими стали на захист територіальної цілісності та сувернітету держави Україна, а відтак стали рушійною силою руху опору. Багато з них і до цього часу знаходяться на передових позиціях лінії зіткнення.

Учасники добровольчих формувань брали участь в боях в "найгарячіших місцях" по всій лінії фронту, зокрема: Донецький аеропорт, Широкіне, Іловайськ, Піски, Дебальцеве, Авдіївська промзона, Світлодарська дуга ...

Однак, їх офіційний статус до цього часу залишається не визначеним на законодавчому рівні.

Багато бійців через суди встановлюють факт участі у бойових діях, на боці сил АТО, на території окремих районів Донецької та Луганської областей, однак це не дає їм права отримати посвідчення учасника бойових дій, так як відсутній сам механізм видачі таких посвідчень на підставі рішення суду.

Звертаємось з проханням про якнайшвидший розгляд та підтримку проекту закону №7190 "Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус" який надасть можливість встановлення статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих формувань, які не входять та невходили до складу ЗСУ.

Прийнято на двадцять шостій позачерговій сесії районної ради сьомого скликання 28 листопада 2017 року 

У зверненні до районних депутатів Ірина Ющук наголосила на тому, що нардепам необхідно нагадати, що вони не повинні зволікати, а мають якнайшвидше підтримати відповідний законопрокт.

Депутати дослухались та одноголосно підтримали проект звернення до ВРУ.

Коментарі
01 Грудня 2017, 12:26
За Савченко також голосували у райраді, тепер воліють і не згадувати
01 Грудня 2017, 16:31
Не плутай ...й з пальцем.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024