Рожищенська амбулаторія №2 обслуговує близько шести тисяч пацієнтів

18 Січня 2022, 15:25
Виконувач обов’язків завідувача амбулаторії Святослав Соловей 3217
Виконувач обов’язків завідувача амбулаторії Святослав Соловей

Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини №2 міста Рожище запрацювала півтора місяця тому.

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради.

Медзаклад на вулиці Мазепи, 108а розташований на першому поверсі двоповерхової будівлі. Приміщення амбулаторії відремонтоване за кошти Світового банку.

Як функціонує нова амбулаторія, оглянули заступник керівника, керуючий справами Луцької районної ради Андрій Лев та заступниця керівника виконавчого апарату Тетяна Павлова-Багрійчук.

Виконувач обов’язків завідувача амбулаторії Святослав Соловей розповів, що медзаклад розрахований на шістьох лікарів. Нині ж в медзакладі прийом ведуть два педіатри та два сімейних лікарі. Загалом вони обслуговують близько шести тисяч населення.

«Пацієнти звертаються, от сьогодні було багато людей в першій половині дня, після свят активізувалися. Ми привчаємо пацієнтів до попереднього запису, аби уникнути черг та для їхньої зручності. Є лабораторія, кабінет щеплень…», – зауважив Святослав Соловей.

Тетяна Павлова-Багрійчук поцікавились у в.о. завідувача технічним станом приміщення.

«Вода є, світло теж, котельня функціонує… У нас тепло, але через другий поверх, на якому протікає дах та вибиті вікна, ми втрачаємо тепло. Якби другий поверх належав сімейній медицині, там можна було б облаштувати квартири для медиків. От у нас є одна дуже хороша лікарка, яка зараз в декреті. Живе у Луцьку. Планує вийти достроково на роботу. Але їй доведеться щодня їздити в Рожище. Житлом можна зацікавити молодих спеціалістів, втримати їх», – переконаний Святослав Соловей.

Читайте також: Як у Рожищі працює амбулаторія №2

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024