На території Рожищенської громади є шість бомбосховищ

11 Січня 2022, 10:29
На території Рожищенської громади є шість споруд цивільного захисту 4332
На території Рожищенської громади є шість споруд цивільного захисту

Дискусія про те, чи готуватися нам до війни, не вщухає. Тож не завадить бути обізнаними щодо того, як діяти у випадку надзвичайного стану.

Зокрема варто знати, що на території Рожищенської територіальної громади розташовані захисні споруди цивільного захисту в будівлях державної та приватної власності. Про це Район.Рожище повідомили у міській раді.

У місті Рожище знаходиться п'ять захисних споруд цивільного захисту. Ще одна – у селі Переспа.

Захисні споруди цивільного захисту – це інженерні споруди, призначені для захисту населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів.

Якщо захисна споруда відсутня в районі розміщення будинку згідно з переліком, то необхідно використовувати для укриття підвальне приміщення будинку в якому проживаєте, а у разі його відсутності, укриватись в підвальному приміщенні сусіднього або найближчого до Вас будинку.

За потреби органи місцевого самоврядування визначать і доведуть до населення маршрути прямування до захисних споруд, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів; організують установлення покажчиків на видимих місцях.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024