12 страв: що готують на Святвечір на Рожищенщині

06 Січня 2022, 09:20
12 страв 2971
12 страв

Святий Вечір, Святвечір, Багата кутя або Вігілія – одне з найурочистіших християнських свят, яке відзначають ввечері напередодні Різдва Христового.

Православні християни, які користуються юліанським календарем, відзначають Святвечір 6 січня. Що готуватимуть жителі Рожищенського краю на Святвечір, з'ясовувала кореспондентка Район.Рожище.

На вечерю напередодні Різдва заведено подавати 12 пісних страв. 

 

Звісно, обов'язковою стравою у цей день буде кутя. Багато мешканців району готуватимуть до святкового столу також рибу: смажитимуть чи запікатимуть. Популярними є й інші рибні страви – салати, оселедець, канапки.

Також до святкового столу подаватимуть страви з грибів: підливи, мариновані гриби, запечені шампіньйони.

Окрім того, на святвечір готують вареники з різними начинками, вінегрет, страви з картоплі, салат із запеченої капусти з часником.

Серед десертів – запечені яблука з медом, чорнослив з горіхами, фруктові галяретки та узвар.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024