Соцпрацівники перевірили, чи правильно батьки використовують дитячі гроші

17 Січня 2016, 21:41
3190

Днями працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на чолі з директором Олегом Шварцкопом у рамках соціально-профілактичної роботи здійснили рейд у Копачівську, Іванчицівську та Городинівську сільради, повідомляє прес-служба РДА.

Фахівці соцслужби проінспектували 6 сімей, де виховується 7-ро дітей, щоб проконтролювати, чи за призначенням використовуються кошти при народженні малюка та чи створено належні умови для повноцінного виховання й утримання дитини. Також вони провели оцінку потреб дітей із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та проконсультували з питань формування усвідомленого батьківства, виховання дітей без насильства, ведення здорового способу життя тощо.

А ще у цей день працівники соціальної служби відвідали 4 сім’ї мобілізованих військовослужбовців, де виховується 10 дітей, та вручили їм солодкі подарунки від РДА (на фото).

Район.Рожище поцікавився у директора РЦСССДМ Олега Шварцкопа, скільки таких проблемних сімей на обліку у служби та як відбувається їх перевірка? 

— Згідно з постановою Кабміну від 30.10.2014 № 623 «Про внесення змін до деяких постанов КМУ щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора», контроль за цільовим використанням коштів при народженні та усиновленні дитини покладено на спеціалістів центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, — пояснює Олег Юрійович. — Такий підхід дозволяє спеціалістам центру вчасно виявляти сім’ї з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Так, щомісяця фахівці Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідують сім’ї зазначеної категорії, за потреби залучають спеціалістів інших служб району. У 2015 році обстежено 70 таких сімей. В більшості батьки створили належні умови для повноцінного виховання народженої дитини. А в тих родинах, де батьки потребували соціальної допомоги з різних причин (дуже молодий вік матері, брак досвіду щодо утримання новонародженого, хвороба матері або дитини, багатодітні родини з низкою проблем, батьки у стані налагодженні особистих стосунків, кримінальний або сирітський досвід батьків та багато інших, а іноді й декілька одночасно), з участю спеціалістів ці проблеми були вирішені.

На запитання, чи є сім'ї, які "зловживають" народженням дітей з метою використання державної допомоги на свої потреби, Олег Шварцкоп додав, що на жаль, такі родини є...

— На сьогодні на обліку в нас 40 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах з різних причин. Їх перевірку здійснюємо вибірково. У випадку оперативної інформації від органів місцевого самоврядування чи безпосередньо від громадян приїжджаємо протягом доби. При цьому обов’язково є представник органу місцевого самоврядування, за потреби залучаємо представників поліції, служби у справах дітей, управління соціального захисту населення РДА. 

Якщо сім’я отримала допомогу при народженні дитини, то при обстеженні умов проживання звертаємо увагу, на що пішли кошти (чи забезпечені необхідні потреби немовляти), т.з. метод «прямого та непрямого оцінювання», — повідомив директор РЦСССДМ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на емейл [email protected] 

або в рубрику «Рожищани інформують» 

А також підписуйтеся на наші групи у соціальних мережах ВКонтактіФейсбук та Твіттер.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024