«Революція 2013-2014 років - це протистояння між тими, хто має гідність і тими, хто її не мав ніколи», - Оксана Глинюк

21 Листопада 2017, 16:37
2611

У вівторок, 21 листопада, в приміщення Рожищенської бібліотеки для дітей відбувся захід «Небесна варта України».

Ведуча дійства Оксана Глинюк, розповіла одинадцятикласникам ЗОШ №2 про історію виникнення Дня Гідності та Свободи: від Помаранчевої революції 2004 року до буремних подій на Майдані 2013-2014 років.

Спогади про важкі часи, під час яких гинули найкращі сини та доньки України, були продемонстровані на екрані уривками з документальних фільмів про Майдан, прямих репортажів, відеороликів, які робили самі майданівці.


«Тоді по-іншому зазвучали «Слава Україні! Героям слава!», гасла «Слава нації! Смерть ворогам!», «Душу й тіло ми положим за нашу сводобу...», - зазначила ведуча. - Майдан Незалежності у Києві був, справді, неймовірний місцем, де панувала свобода. Це була потужна точка енергії українців, де її Герої встигли відчути все: і радість, і безвихідь, і горе, і біль, і гордість, і повагу, і гідність».

«Революція 2013-2014 років - це не протистояння Заходу й Сходу - це протистояння між тими, хто має гідність, і тими, хто не тільки не має її, а й взагалі не розуміє, що це означає», - додала на завершення Оксана Глинюк.


Щемлива пісня «Тільки щоб не даремно» у виконанні Ніни Глинюк, пройняла серце кожного слухача тугою та болем за невинно вбитими на Майдані. А дехто, навіть, втирав непрохану сльозу.


Минуло чотири роки із того моменту, як загинули вони - герої, яких народила революція Майдану. Чим була вона для кожного з нас? В першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності та гідності. 


Хвилиною мовчання вшанували присутні тих, хто віддав та досі віддає життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої єдиної України.


Також присутні мали змогу переглянути фотовиставку «100 років боротьби», де бібліотекарі підібрали найбільш цікаві книги про боротьбу за незалежність України. 



 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50