Family Club «Forever»: немає миру там, де багато «святих» людей

20 Листопада 2017, 16:15
5916

У суботу, 18 листопада, в приміщенні Церкви ЄХБ, відбулася особлива зустріч.

Гарно вбраний зал, столики накриті на дві персони, вишукані чорно-білі відтінки та свічки – така романтично-вишукана атмосфера чекала на усіх, хто прийшов поцікавитися питанням: чому такі різні, чоловік та дружина, кожен зі своїми особливостями і як двом таким особистостям бути назавжди разом?

2

Свою відповідь на це питання, запропонував Єлисей Пронін - пастор, хороший сім'янин, автор численних книг, прекрасний оповідач.

3

Єлисей народився та зростав у Луганській області в простій радянській сім’ї, де не говорили про Бога та про Церкву. Ба більше, коли матір доповідача стала на шлях до Господа, Єлисей створив спротив та довго не приймав Його в своє серце. Був упевненим – Він заважатиме його планам, мріям та обмежить волю й прагнення «жити на повні груди» своїм юнацьким життям.

4

Та вільне від Бога життя не вдавалося і одного разу він таки вступив в діалог із Богом та прийняв Його в своє серце. Дорога життя ставала світлішою, Єлисей створив сім’ю, з’явилися діти. Все стало зовсім іншим, поки не постукала у двері війна. Довго волонтерив, але згодом був змушений покинути все та виїхати з зони АТО.

Цього дня спікер ділився своїми думками та доторкнутися до одвічної проблеми, яка на перший погляд здається зовсім простою і водночас дуже складною, але важливою. Проблеми, яка іноді впливала, змінювала, вирішувала долю людини...

4

В житті є нероз'ємні поняття - добро і зло, тепло і холод, чорне і біле, день і ніч, які здається зовсім не сумісні, але вони не можуть існувати одне без одного. Вони доповнюють, насичують, дають життя одне одному.

Так і чоловік, і жінка зовсім різні, але разом – вони продовжувачі роду, вони - закономірність нашого земного буття. Життя показує, що якщо між чоловіком та жінкою, є взаєморозуміння, взаємоповага, немає принижень та зверхності, тоді ми бачимо прекрасну родину, чудових батьків.

6

Правильна взаємодія чоловіка й жінки гармонізує внутрішній простір кожного з них, простір їхньої родини, і, зрештою, суспільства. Правильна взаємодія чоловіка й жінки робить їх рівними у своїх прагненнях, можливостях, уподобаннях. І саме цьому вчить кожного із нас Євангелія.

У повсякденному житті Єлисей закликав подружні пари не створювати кордони та не ділити обов’язки, ламати стереотипи поділу на чоловічу й жіночу роботу і намагатися віддавати більше партнеру, ніж отримувати на заміну.

Кілька цитат з промови:

«Люди думають більше про те, як представити себе суспільству, вимальовуючи красиву обгортку сім’ї. Але насправді треба дбати про дух, який панує в середині».

«Варто часто задумуватися над тим, що зробити, аби в сім’ї панувала любов, взаємоповага та щирість».

«Не керуйтеся принципом «Я люблю тебе, якщо ти …» - він вбиває сім’ю».

«Не діліть обов’язки в сім’ї – допомагайте один-одному».

«Коли ми створюємо обов’язки – ми будуємо стіну. Коли ми робимо те, чого нібито робити не маємо – ми зближаємося».

«Не зациклюйтеся на зовнішньому вигляді – фокусуйте свої думки на внутрішньому світові».

«Там де багато «святих» людей, там завжди мало миру», - зауважив Єлисей пояснюючи, що відстоюючи в сім’ї свою правоту, вважаючи себе так би мовити святим, ви ніколи не збудуєте міцну сім’ю.

«Нехай в наших сім’ях буде більше Євангелія, більше любові, щоб не було для нас головним те, чи похвалять нас люди, головне, щоб був мир в середині сім’ї. Руйнуйте бар'єри, допомагайте партнеру, дивуйте свою половинку щодня, щогодини», - завершив свою промову спікер.

5

Ведуча заходу попросила присутні пари розгорнути конверт, який лежав на кожному столику. Запитання, на які повинні були відповісти чоловік та дружина, стали стимулом обговорити те, що часто-густо забуваємо казати своїй половинці в повсякденному житті.

3

3

3

Приємний вечір добігав до свого логічного завершення та подружні пари не поспішали розходитися. Обговорювали почуте, розмовляли та фотографувалися у створених організаторами фотозонах.

Завершився вечір спільною молитвою до Бога.

4

3

5

3

5

2

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024