Рожищенські комунальники розповіли, що зобов'язані робити громадяни

16 Січня 2016, 13:00
1760

Популярна на Район.Рожище тема ожеледиці та роботи місцевих комунальників отримала новий виток розвитку.

Так, на сторінці КП «Дільниця благоустрою» на Фейсбуку з'явилося повідомлення, в якому комунальники розповіли, якими нормами та правилами керуються в роботі та що зобов'язані робити в умовах снігопаду та ожеледиці установи, організації та громадяни.

Правила благоустрою міста Рожища затверджені рішенням сесії Рожищеради від 25.09.09 № 36/2.

Так-от, згідно з п. 4.27 правил, суб'єкти благоустрою (органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та фізичні особи-громадяни) ЗОБОВ'ЯЗАНІ звільняти тротуари, сходи до будинків та приміщень від снігу, льоду та посипати їх піском.

Межі прилеглої/ закріпленої території за підприємством, установою….  встановлюються до прибордюрної частини доріг (якщо інше не передбачено проектною документацією) або на відстані 15 метрів від огорожі підприємства, установи чи присадибної ділянки, в т.ч. включаючи половину проїжджої частини дороги, якщо дороги ГРАВІЙНІ/ГРУНТОВІ. (п. 4.4.1 Правил).

А за порушення правил навіть передбачена відповідальність, пишуть комунальники! Так, згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф для громадян становить 20-50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб та підприємців — 50-100 н.м.д.г. (неоподаткований мінімум становить 17 гривень).

Відтепер не кажіть, що не знали про це, як невдало підсковзнетесь біля власного магазину чи будинку... Бо ще і штраф можете заробити за нерозчищену територію!

Жарти жартами, але цікаво, кому належить розчищати міський парк, який на днях перетворився на суцільний каток?..

Почитати на цю тему:

"А ви підіть перевірте"

"Рожищенські комунальники перепросили за різкий коментар"

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на емейл [email protected] 

або в рубрику «Рожищани інформують» 

А також підписуйтеся на наші групи у вКонтактіФейсбук та Твіттер

Коментарі
17 Січня 2016, 01:00
з ваших статтей про комунальників складається враження що ви там колись працювали і вас вигнали,а обіда залишилась...щось надто багато уваги ви їм приділяєте...є ж і важливіші проблеми в районі
17 Січня 2016, 01:06
На мою думку травматизм людей є дуже великою проблемою в районі. Сходіть на 3-й поверх поліклініки ЦРЛ (кабінет травматолога) переконайтеся! Кожна служба повинна виконувати свої обов'язки, вам за це платять заробітну плату.
17 Січня 2016, 10:09
Лікарня це взагалі приклад добросовісного виконання своїх обов'язків, головне тільки за зарплату...
17 Січня 2016, 10:44
Будем дуже вдячні, як підказуватимете цікаві теми. Давайте співпрацювати!<br/><br/>Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на емейл [email protected] <br/>або в рубрику «Рожищани інформують» http://vk.com/topic-103224964_32316849
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром