Зуб мамонта та дерев'яна казка: що можна побачити у Ворончинській школі

18 Листопада 2017, 17:09
8646

Школа села Ворончин, Рожищенського району, завдяки  педагогам та учням перетворилася на справжню казку. 

За часів наших бабусь-дідусів, можливо й прадідусів, вміння господаря облаштувати оселю власними руками не надто здивувало б оточуючих. Але ми давно звикли купувати у магазинах «заводські» речі.

І чим далі крокуємо у майбутнє, тим ціннішими та ексклюзивними стають речі з-під руки майстра-умільця. А що коли майстрами є цілий колектив школи?

Переступити подвір’я школи у селі Ворончин змусила проста людська цікавість. Бо не звично бачити на шкільному подвір’ї змайстрованого журавля.

2

4

2

2

Подивувавшись такому витвору та пишності осінніх квітів, вирішили зазирнути і в сам Храм Знань. А тут – просто очей не відвести…

У фойє розставленні кімнатні квіти у чудових, різьблених підвазонниках. Якраз було по обіді і в школі панувала тиша та спокій. Дітки порозходилися по домівках, а нас зустріли усміхнені та привітні техпрацівниці.

3

5

1

1

Запитуємо, хто автор краси: «А це наш вчитель трудового навчання Олександр Іванович, - з гордістю каже жіночка. – Це ви ще не бачила, яка у нас краса на другому поверсі».

І таки правда, ми такого ще не бачили, тим більше в школі! Вздовж коридору вишикувались різноманітні дерев’яні вироби. Все композиційно розставлено, продумано до елементарного.

2

3

3

4

3

Тут нас зустрічає господиня – директорка школи Катерина Демчук. Пані Катерина зізнається, що колектив у школі дружній, молодий та ініціативний. У їхньому закладі будь-яка нова ідея на вагу золота. Бо ж де творити, як не у школі!

«Вчителі задумають якусь композицію, а наш дизайнер, вчитель трудового навчання Олександр Демчук, робить креслення, замальовки, тоді всі разом з дітками беремось втілювати задум в життя», - зізнається Катерина Миколаївна.

3

3

1

Як то кажуть, немає меж для самовдосконалення. І рукам майстра немає спокою у розвитку нових талантів. А коли талановиті люди ще й педагоги, то можна тільки позаздрити учням, які навчаються у них.

«Знаєте, люди їдуть на природу й просто відпочивають, то наші вчителі намагаються ще звідти щось привезти для майбутніх поробок: то кумедне гілляччя, коріння, мох, все, що згодом можна використати», - посміхаючись розповідає директорка.

7

Та не тільки до майстрування привчають своїх вихованців педагоги школи у Ворончині. Тут є музейна кімната, де чимало історичних експонатів. Інколи і в райцентрі стільки не побачиш. Тут є навіть зуб мамонта!

2

3

4

1

2

2
Зуб мамонта
Зуб мамонта


2


Є у школі й куточок історичної пам’яті, де зі світлин на кожного дивляться очі тих, хто ціною власного життя виборював для України світле майбутнє. Ті очі, наче промінь сонця зазирають у душу та змушують задуматися над тим, чи недарма вони загинули за тебе.

1

1

Словом, Ворончинська школа є прикладом для наслідування. Бо тут не тільки сіють зерна мудрості та знання, а й залучають дітей до цікавої праці, передають свої вміння та прищеплюють любов до прекрасного.

 

Коментарі
18 Листопада 2017, 20:14
ПРИЄМНО ВРАЖЕНИЙ --треба , щоб до вас завітало Волинське телебачення !!!
19 Листопада 2017, 10:19
Молодці!!! Великий плюс персоналу і учням.
19 Листопада 2017, 18:23
Мій тато народився і вчився у Ворончині. Коли ще жила моя бабуся, Лідія Кузава, ми приходили гуляти біля недобудованої школи.<br/>Приємно бачити, що так все змінилось. Радію за мою батьківщину.
19 Листопада 2017, 23:05
Шана педагогічному колективу,директору,учням ,односельцям за створення такого чудового музею.
20 Листопада 2017, 11:33
проїжджав через Мильськ, біля школи неперевершено... наскільки відомо, то пари на весіллі їздять туди фотографуватися..
20 Листопада 2017, 11:39
&lt;p&gt;Так, біля Мильської школи теж гарно. Ми там колись були. Щоправда, давненько вже. http://rozhyshche.rayon.in.ua/news/2924-milski-shkoliariki-z-pedagogami-oblagorodzhuiut-teritoriiu-shkoli&lt;/p&gt;
23 Листопада 2017, 23:52
Про школу дуже наслухана. Хотіла б дуже побувати. Директору великий респект,
24 Листопада 2017, 00:08
Школа славиться не тільки красивим інтер'єром, а й наскільки чула дуже високими досягненнями. Кажуть хороший підбір молодих спеціалістів прийшов. Приємно за молодь!!!!
27 Листопада 2017, 01:43
Дякую Вам за збереження історії. Ви справжні Вчителі! ВАША РОБОТА Є ПРИКЛАДОМ ДЛЯ ВСІХ! Знаю це віддалене село... просто приємно вражена, що так щиро Ви відноситесь до роботи.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024