На конгресі церков євангельських християн-баптистів побував пастор з Рожища

16 Листопада 2017, 11:30
6526

Більше тисячі учасників зібралися у приміщенні «Дому Євангелія» на конгрес церков євангельських християн-баптистів, що відбувся 12 листопада у Луцьку.

Християни з`їхались з усіх куточків Волині, щоб у спільності подякувати Богу за служіння, здійснене церквами області протягом року Реформації та попросити Господнього благословення на майбутнє, - повідомляє Конкурент.

«Україна потребує оновлення і для цього потрібні небайдужі люди. І хоча ювілейний рік підходить до завершення, літо Господньої благодаті, щоб виконувати Боже повеління не закінчується» , – зауважив голова Волинського об`єднання церков ЄХБ Ярослав Троць.


Презентацію роботи та заходів, що відбулися в межах області впродовж року Реформації провів голова Волинського обласного міжконфесійного оргкомітету R500 Павло Миронюк. Він розповів про семінари для освітян, медиків та поліції, про масові заходи: концерти, фестивалі, форуми.

По-особливому, Павло Миронюк відзначив роботу із ЗМІ. Він зазначив, що цьогоріч через проведення семінару та прес-турів для «медівників» покращилася співпраця між протестантами і журналістами. Також він підбив підсумок Річного благодійного марафону зі збору коштів для дітей з обмеженими фізичними можливостями, що потребують оперативного медичного втручання.

«Впродовж року вдалося зібрати близько 643 тисяч гривень і допомогти 19 дітям» , – підкреслив Павло Миронюк.


До слова були запрошені пастори Анатолій Калюх з Каменя-Каширського та Вадим Бандура з міста Рожища. Вони поділилися з присутніми благословеннями, які отримали їхні церкви через проведення окремих заходів на місцях.

Зокрема, Вадим Бандура підмітив: «Відзначення 500-річчя Реформації – чергова нагода зосередитися на потребах суспільства, які може забезпечити лише церква» .

Далі слово надали раднику Луцького міського голови Ігорю Поліщуку, який активно сприяв святкуванню 500-річчя Реформації у Волинській області.

«Надзвичайно приємно бути тут разом з вами у цьому прекрасному храмі. Сьогодні зранку мені пригадалося, як минулого року в цей період я познайомився із хлопцями з R-500, я дякую Богові за це знайомство. Також я дякую всім євангельським християнам-баптистам за той вклад, який був здійснений в рух Реформації у Луцьку. Мартін Лютер писав: « Благодійністю примножується благодать і людина стає кращою» . Найголовніша реформація – це реформація того, що є в людських серцях, що є в людських душах та думках» , – зазначив посадовець.


Участь у конгресі взяв заступник голови Всеукраїнського союзу церков ЄХБ Сергій Мороз. У своїй промові він зосередив увагу на одному зі стовпів Реформації «Sola Scriptura» .

«Є одне, що на пряму залежить від нас. Ми можемо і навіть мусимо більш ретельно, більш глибоко занурюватися в Слово Боже. Щоб ми не лише декларували, що « Тільки Писання» , щоб ми не лише називалися євангельськими християнами, а щоб насправді Слово Боже стало для нас щоденною потребою і ми розуміли, що добрі зміни в нашому житті можуть відбутися тільки тоді, коли ми будемо знаходитися під прямим, величним впливом Божого Слова».

Впродовж усього заходу учасники конгресу могли насолоджуватися чудовою музикою естрадно-симфонічного оркестру «Soli Deo» та співом хору «Sanctus». Сучасні й класичні християнські музичні твори у їхньому професійному виконанні стали справжньою окрасою вечора. Після молитви за Україну хор виконав духовний гімн « Боже Великий, Єдиний» .

Насамкінець пастори звершили молитву з підняттям рук за український народ, за збереження інституту сім`ї, за реформацію й освячення церкви.




 

Коментарі
16 Листопада 2017, 13:59
Не дарма люди в коментах писали що в редакції сидить штунда...
16 Листопада 2017, 14:01
Так навіть якщо сидить, то що ? Чи обовязково усі скажим православні мають бути в світі?
16 Листопада 2017, 14:12
і штунда, і московка, і ще пару назвиськ додайте. Вся ваша проблема тільки в тому хто сидить в редакції! Ви ж мастаки когось образити, принизити, обізвати. Обливайте брудом - самостверджуйтеся, бо кожному дав Бог свій шлях. Вам видно порпатися в багнюці.
16 Листопада 2017, 14:34
Все правильно, у нашому місті багато конфесій і кожна має однакові права. Тому нічого дивного не бачу, що і про баптистів написали, хоч я і не підтримую їх. Кому не цікаво - не читайте. А редакцію обливати брудом із- за цієї публікації безглуздо..
16 Листопада 2017, 16:56
До мда. У вашому коментарі є ознаки дискримінації людини за релігійною ознакою. Стаття 161. До 5 років.
17 Листопада 2017, 22:17
до Саши, а скільки приблизно людей з м.Рожище є членами Баптистської церкви?
18 Листопада 2017, 00:39
А що це ви шановний справки наводите???
18 Листопада 2017, 02:18
В м. Рожище членів баптистської церкви та інших протестантських церков, а також греко-католиків та істинних православних, на жаль, є не багато. <br/>Але в нашому місці є дуже багато алкоголіків, наркоманів, ВІЛ-інфікованих, сиріт, жінок постійно битих п’яними чоловіками, жінок які вбивають ненароджених дітей абортами, злодіїв, хуліганів, вандалів. Названих осіб, на превеликий жаль, є набагато більше.<br/>І якби не тільки в редакції район. Рожище «сиділа штунда», а й у Верховній Раді, Міністерстві, на всіх радіо та телеканалах,- Україна була б здоровою процвітаючою нацією, без алко-наркодиспансерів, дитячих будинків для сиріт, абортаріїв, в’язниць.<br/>Термін «штунда» нав’язаний кагебістами, які нищили християн в часи СРСР і хотіли побудувати країну без Бога. Їхні тіла вже давно згнили, а Бог Був, Є і Буде навіки Той Самий. <br/>Вадиму Бандурі та всім християнським священнослужителям бажаю сил, мудрості в нелегкій боротьбі за людські душі проти сил темряви. «і творячи добро не знеможуймося (не розчаровуймося) бо свого часу пожнемо якщо не ослабнемо»!...
18 Листопада 2017, 12:29
Я ж не проти бабтистів, якщо б прийшлось вибирати з наявних релігійних течій, то, думаю, бабтисти були б найкращим вибором у нашомі місті. Хоча я сам нерелігійна людина, хотів для себе вирахувати % бабтистів у місті, а у вас вже підозри якісь, попийте водички, я без злого умислу запитав
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39