Вчителька з Рожища подала до суду за відсторонення

29 Листопада 2021, 09:27
Рожищенський районний суд 6756
Рожищенський районний суд

Суддя Рожищенського районного суду Наталія Шептицька вивчила матеріали цивільної справи за позовом вчительки до Комунального опорного закладу загальної середньої освіти «Рожищенський ліцей №3» про визнання незаконним та скасування наказу «Про відсторонення від роботи».

Про це йдеться в ухвалі суду від 17 листопада, передає Район.Рожище.

Окрім скасування наказу, освітянка вимагає поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Позовну заяву прийняли до розгляду та відкрили провадження у справі.

Нагадаємо, нині за постановою Кабінету Міністрів України, у закладах освіти невакцинованих педагогів відстороняють від роботи без збереження заробітної плати.

Як повідомили у Рожищенській міській раді, станом на 25 листопада з 917 працівників закладів освіти різних форм і категорій Рожищенської громади вакцинувалося 893, з них 830 повністю імунізовані, 63 отримали першу дозу.

16 освітян (14 вчителів, 2 працівників дошкільних закладів), які не щепилися, відповідно до постанови Кабміну, досі відсторонені від роботи.

При відкритті провадження у справі за позовом з матеріалів справи вбачається, що позивачка працює вчителькою географії і є заступницею директорки з виховної роботи.

За таких обставин, відповідач (ліцей) внаслідок розгляду цієї справи може набути права зворотної (регресної) вимоги до директорки в частині вимог про стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Суддя постановила прийняти до розгляду позовну заяву та залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, директорку Рожищенського ліцею № 3. 

Розгляд справи здійснюватимуть у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін 13 грудня о 10:00.

Коментарі
29 Листопада 2021, 08:30
Ще забули сказати, що є багато відсторонених техпрацівників,які з цим незгідні. А ще Кузава програв суд по призначенню директора третьої школи.
29 Листопада 2021, 10:06
Правильно зробила! ще хай подасть до суду на директора школи, щоб він компенсував моральний ущерб раз він керує школою і не знає законів.
29 Листопада 2021, 11:58
.як ми її любили в школі. які вечори робили разом. згадую наш випускний які вона нам слова казала напуття кожному приємні . зараз мої діти кажуть що кращої вчительки нема . які уроки в неї класні . . як вона нам завжди помагала як в нас були проблеми . добра людина за справедливість весь час була. моя мама каже як щось там не так в школі . то іди до Петрівни бо то душа людина. всі вчителі в школі третій хороші. . бо за правду. хай вам бог поможе Петрівна.
29 Листопада 2021, 15:06
Цікавить таке питання: "А чому весь педагогічний колектив Рожищенського ліцею №3 вакцинований проти Covid 19, а Наталя Петрівна "провідний вчитель району та область" не вакцинова і ще й подає позови до суду, хоче повернути компенсацю за відсторонення". кі моральні та етичні принципи керують Наталею Петрівною? Корисливість? Чи можливо неосвідченість?
29 Листопада 2021, 17:09
маруся не пиши гадості. піди в школу і запитай про неї в дітей і батьків. то моя вчителька і моїх дітей.ти знаєш які в неї причини. пішла без зарплати..ще що з тим судом буде не знає ніхто. тобі до неї лісом сто років дура.
29 Листопада 2021, 17:25
Декому з вчителів, на зразок Н.П. дуже зручно під час карантину: зарплату отримують, а взамін нічого не роблять. Чи можливо хтось напише в чому робота зауча по виховній на дистанційному навчанні? Більшість в попередніх періодах обмежувалась тим, що скидала учням по вайберу завдання і все... А тепер постав вибір: працювати в онлайні і так, що роботу можуть перевірити чи вакцинуватись. Більшість просто дупля не клеїть, як створити аккаунт для роботи або ще щось типу цього...
29 Листопада 2021, 18:50
Не тямиш ,не пиши несинітниць. піди до школи, проведи інет і ще дітям з села проведи. Купи вчителям та дітям ноути, а тоді писати будеш. Вчителька молодець, хоч одна за право жити встала і іншим показує дорогу. Завтра прийдуть твоїх дітей колоти жижою, будеш тоді свистіти. Ти б зміг піти без зарплати лишитись та ждати рішення суду, свистіти можна, а сам слабо!
30 Листопада 2021, 07:35
А якщо вам завтра скажуть засунути в дупу паличку з йодом. а ні то вас відсторонять (не законно) від роботи, ви сядете?... Яка ваша справа, ви вакцинувались радійте життю, вас це ніяким боком не стосується, чому хтось має робити щось бо всі зробили, вибачте але ви стадо
30 Листопада 2021, 18:05
Тільки повага і низький уклін цій відважній вчительці.Не здавайтесь!Бажаю перемоги!
01 Грудня 2021, 16:30
Антивакцинатори люблять пересмикувати — "завтра в дупу палочку запхнуть", "завтра дітей жижою колоти будуть". Для чого ці фантазії? Вже геть вас тою вакциною залякали, хоча нічого поганого в ній нема. Будемо ще так років п'ять жити в локдаунах, бо тупим баранам розповіли, що в них конституційні права є. Чи ви так уколів боїтесь??
01 Грудня 2021, 18:13
до думки...... читай біологію за 10 клас...а потім будеш тут про лоХдауни писати.
01 Грудня 2021, 18:28
а тобі Конституція - не закон?????? О, то ти злочинець.
01 Грудня 2021, 18:29
8 людей з Рожищенської громади звернулись до суду з позовами про відсторонення. 4 вчителя.4 тех. працівника.
01 Грудня 2021, 18:56
Можеш тішитися і конституцією, і тисячами смертей в день. І давай ти сам будеш читати біологію, тобі буде корисно, як і всім баранам, яких вакцинація лякає.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024