У Рожищенській громаді подорожчає вивіз сміття

24 Листопада 2021, 09:36
Сміття. 2758
Сміття.

Останнє зростання тарифу вивезення твердих побутових відходів припадає на 2018 рік. Натомість протягом 2019-2021 років відбулося багато змін.

Про це пишуть на фейсбук-сторінці комунального підприємства «Дільниця благоустрою» Рожищенської міської ради.

Комунальники наводять фактори, які впливають на здорожчання послуги:

  • підвищення в оплаті праці робітників;
  • здорожчання пального, технічного обслуговування та ремонту автомобілів;
  • розширення зони обслуговування;
  • зростання тарифу на захоронення ТПВ у три з половиною рази згідно рішення виконавчого комітету Луцької міської ради N924-1 від 17 листопада 2021 року.

«У зв'язку з цим КП «Дільниця благоустрою» зазнає значних збитків і тому змушене виконувати розрахунок нового (збільшеного) тарифу на 2022 рік», – йдеться у повідомленні.

Зауважують, що на зростання тарифу також впливає норма накопичення сміття: кількість споживачів не збільшується, а кількість сміття зростає. 

Чому так відбувається? Багато мешканців приватних будинків Рожищенської громади підкидають сміття в контейнери до багатоповерхівок або утворюють стихійні сміттєзвалища на окраїнах міста, села. 

«Таким чином ці люди намагаються зекономити свої кошти, але цим самим звалюють свою ношу на плечі інших споживачів і громади. Для того, щоб навести лад і відновити справедливість, буде здійснюватися обхід усіх будинків з метою виявлення і притягнення до відповідальності громадян, які відмовляються користуватись послугою вивезення ТПВ, також буде з'ясовано куди дівають ТПВ суб'єкти підприємницької діяльності, які не уклали договір на їх вивезення», – попереджають комунальники.

Відповідальність згідно з чинним законодавством, чекатиме на тих, хто викидає сміття в лісосмуги, на обочину, в поле, інші стихійні сміттєзвалища, а також в контейнери поблизу будинків (крім мешканців тих будинків, біля яких вони встановлені).

«Кожна торба з ТПВ повинна бути оплачена. Адже збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів потребує значних витрат. Чистота – чи не найголовніший атрибут затишного й комфортного проживання жителів громади. 

Громада – це тисячі дворів та приватних будинків, одна спільна, велика оселя для всіх і кожного, чистота, якої починається із сумлінного ставлення її мешканців до себе та довкілля, злагодженої роботи комунальних служб, місцевої влади та пересічних громадян. Чистота громади – справа спільна для всіх і кожного», – зазначають у повідомленні.

Коментарі
24 Листопада 2021, 09:39
БЕЗТОЛКОВИЙ мер ПОЛІЩУК постійно дурить людей і підвищує ціни .А як гарно співав щоб вибрали його мером.Хай ПОЛІЩУК йде у ліс працювати лісником звідки він прийшов нагло обманювати людей і жиріти на посаді.
24 Листопада 2021, 20:14
Бубочка і його партійці просто вирішили собі премії виписати перед святами.На воду невдалося підвищити, то на смітті давай заробим. Ця проблема нете що стара,вона задавнена вже давним- давно.Вирішили чергову показуху зробити,типу незнали що викидують сміття під будинки і т.д.
29 Листопада 2021, 10:45
Все правильно роблять. Подивіться на ціни на пальне, подивіться на заробітні плати. Тариф не переглядали з 2018 року. А люди не хочуть платити навіть той мізер - 18 грн. Це скільки, як одна пляшка пива? Як одна-третя пачки цигарок? На те, щоб себе вгробити, ви платите, а за чисту громаду - так одразу "нема дурних"? І ці гроші не йдуть в кишеню міському голові. Вони йдуть на утримання Дільниці благоустрою, вони йдуть на чистоту громади. Ви хочете жити в бруді?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024