У рожищенському ЦНАПі можна отримати акти цивільного стану

22 Листопада 2021, 13:43
У рожищенському ЦНАПі можна отримати акти цивільного стану 1640
У рожищенському ЦНАПі можна отримати акти цивільного стану

Відтепер у відділі «Центр надання адміністративних послуг» Рожищенської міської ради можна отримати послуги з державної реєстрації актів цивільного стану: реєстрація шлюбу, видача свідоцтва про народження, видача свідоцтва про смерть.

Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Як розповіла начальниця відділу ЦНАП Людмила Пархомчук, послуги з державної реєстрації актів цивільного стану доповнять комплексне надання адміністративних послуг за моделлю «Життєва ситуація». Наприклад, при народженні дитини одночасно призначаються відповідні види державної допомоги, можуть додаватися послуги щодо статусу багатодітних сімей та реєстрації місця проживання.

При реєстрації смерті фахівець ЦНАПу підказує послідовність дій, які потрібно зробити у цій складній ситуації, аби оперативно зібрати довідки на отримання недоотриманої пенсії, до нотаріуса, на зняття з реєстрації померлого.

«Нещодавно у нашому відділі видали перше свідоцтво про народження. Реєстрація народження маленького Матвійка Кривицького не була для працівників ЦНАПу звичною процедурою, а стала черговим кроком до самовдосконалення. Це вкотре доводить, що своєю працею, наполегливістю та любов’ю до людей ми робимо життя мешканців нашої громади комфортним, а послуги ЦНАПУ – якісними та доступними», – наголошує Людмила Пархомчук.

Довідково: 29 квітня 2021 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад». 

Відповідно до цього надання адмінпослуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, а саме прийняття рішення у проведенні державної реєстрації актів цивільного стану, поклали на ЦНАПи, утворені згідно із Законом України «Про адміністративні послуги».

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024