У Рожищі фахівці з Києва перевіряли дотримання обмежень «червоної» зони

21 Листопада 2021, 09:20
На Волині фахівці з Києва перевіряли дотримання обмежень «червоної» зони 4384
На Волині фахівці з Києва перевіряли дотримання обмежень «червоної» зони

Робоча група зі столиці перевірила на Волині дотримання обмежень «червоної» зони та проведення вакцинальної кампанії.

Фахівці працювали на Волині 18-19 листопада. Про це повідомили у пресслужбі Волинської облдержадміністрації.

У рамках візиту на Волинь робоча група для перевірки в регіонах стану виконання облдержадміністраціями завдань, визначених рядом нормативно-правових актів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, здійснила моніторинг ряду об’єктів освітньої, культурної сфери, а також закладів галузі охорони здоров’я, торгівлі та побутового обслуговування. 

Робоча група працювала у складі державного експерта експертної групи секторальних програм регіонального розвитку Директорату регіональної політики Мінрегіону Олександра Бондара, полковника поліції Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Олега Загоруя, начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та розслідування епідеміологічних спалахів Держпродспоживслужби України Алли Григоренко та начальника відділу супроводу реформ та регіонального розвитку ДУ Центру громадського здоров'я МОЗ України Ірини Агеєвої.

У ході робочого візиту перевірили стан проведення вакцинальної кампанії в області та здійснили моніторинг ряду об’єктів на дотримання обмежень «червоної» зони та протиепідемічних заходів. 

Представники робочої групи відвідали ряд закладів в обласному центрі, а саме: Волинську обласну клінічну лікарню, Центр масової вакцинації населення у відділенні ЗПСМ №2 КП «Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади», Луцьку спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 5 Луцької міської ради, комунальний заклад «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 Луцької міської ради Волинської області», дошкільний навчальний заклад № 32 «Ромашка».

Також робоча група побувала у місті Рожище, де на дотримання карантинних вимог перевірили комунальний опорний навчальний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 м. Рожище», комунальний заклад загальної середньої освіти «Рожищенський ліцей № 4», КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня» та пункт вакцинації у Рожищенській АЗПСМ № 1. 

Окрім того, представники робочої групи зустрілися з головою Рожищенської громади В’ячеславом Поліщуком та перевірили діяльність місцевої моніторингової групи з перевірки за дотриманням карантинних обмежень. 

У ході перевірки також проаналізували діяльність Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та двох робочих груп, які здійснюють моніторинг дотримання карантинних обмежень «червоної» зони в обласному центрі. 

Як зазначив державний експерт експертної групи секторальних програм регіонального розвитку Директорату регіональної політики Мінрегіону Олександр Бондар, загалом в області робота з протидією поширення коронавірусної інфекції та проведення вакцинальної кампанії задовільна та суттєвих порушень не виявлено. 

У рамках візиту представники робочої групи побували в історико-культурному заповіднику міста Луцька та відвідали найпопулярніший об’єкт, туристичний магніт – замок Любарта.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024