Рожищанка Вікторія Гурська здобула перемогу на Всеукраїнському фестивалі авторської пісні

05 Листопада 2017, 16:00
10141

4 листопада завершився фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Оберіг», що проходив у приміщенні Палацу культури міста Луцька.

Організатори цього заходу мали на меті відшукати та підтримати молодих виконавців у жанрах співаної поезії, авторської пісні, акустичної музики та інше.

Участь у конкурсі взяла й наша землячка, рожищанка Вікторія Гурська, де представила дві авторські пісні: «А його війна забрала» та «Волинський край».

Вікторія закінчила Київський національний університет культури і мистецтва, магістр музичного мистецтва. Працює керівником народного аматорського вокального ансамблю «Аколада» Луцького районного будинку культури. А віднедавна ще й викладає вокал для дітей.

«Вирішила спробувати себе в ролі композитора, - посміхаючись відповідає на поставлене запитання Вікторія. - Завжди відчувала, що це моє, бо ні в чому іншому себе так впевнено не відчуваю. Може, це звучить надто впевнено, але мені здавалося, я знаю, що візьме за душу слухача. З дитинства творила вірші, і в мене їх дуже багато, але писати музику почала на третьому курсі університету, після роботи у хорі Володимирського собору в Києві. Там я співала зі справжніми професіоналами, які на той час вже були солістами знаменитих хорів імені Григорія Верьовки та «Київ», також оперної студії при консерваторії».

4

4

Перебуваючи в цій атмосфері, а ще й у сукупності різноманітних гармонічних співзвуч, молоду вокалістку, як стверджує, просто «прорвало» і з того часу вона пише власні пісні.

Пісня, яку вирішила представити Вікторія на конкурсі, присвячена АТО. Ще раніше вона написала її для звітного концерту Луцького Будинку культури.

«Я не відразу взялася за її написання, бо, дякуючи Богу, мою родину ця трагедія не зачепила, – зауважує співрозмовниця. – Та, коли я сіла за інструмент, то просто на хвилину уявила, що відчуває мати, яка втрачає дитину через безглузду, нікому непотрібну війну. Відразу народився приспів. Більше цього дня я нічого не писала. Мені настільки стало погано від тієї думки, як важко втрачати матері свою кровинку. Це ж нелегко ростити дитину: недосипати, переживати за перші зуби, разом плакати над невдачами та горіти щастям від здобутих вершин. І тут війна, і ворожа куля вмить відбирає в тебе найдорожче… Це невимовно важко... Тому дописати пісню я змогла лише через кілька днів».

5
Вікторія Гурська з музикантами: Тарасом Сташевським (гітара) та Маргаритою Кардаш (фортепіано).
Вікторія Гурська з музикантами: Тарасом Сташевським (гітара) та Маргаритою Кардаш (фортепіано).

«А його війна забрала», - саме таку назву авторка дала своєму музичному твору, і саме він приніс їй перше, почесне місце. Журі гідно оцінили пісню, попри те, що самі наголошували конкурсантам не «експлуатували» тему АТО у своїх виступах.

«Чесно, я мріяла хоча б про третє місце, це ж Всеукраїнський конкурс, - зізнається Вікторія. – Уявіть, у конкурсі брало участь 45 талановитих учасників. Я була трішки не у форматі конкурсу, оскільки, це конкурс і фестиваль Бардів, музикантів, що акомпанують самі собі, здебільшого це гітаристи. І тут такий результат - перше місце! Я невимовно щаслива».

4

«Хочеться подякувати усім, хто підтримував та вірив у мене. Степан Цика, став для мене першою сходинкою, людиною, яка підтримала та взяла мене на роботу в Луцький Будинок культури. В тандемі з художнім керівником Аллою Опейдою, Степан Тадейович допомагав і порадою, і добрим словом».

4
Вікторія Гурська з найбільшою шанувальницею - мамою Валентиною
Вікторія Гурська з найбільшою шанувальницею - мамою Валентиною

Зауважимо, що саме з фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» вийшли у світ відомі Марійка Бурмака, Леся Горова та інші. Тому щиро зичимо землячці не зупинятися на досягнутому, а стрімко йти вперед. Адже у Вікторії дійсно талант від Бога, вона вміє не тільки написати слова та музику до пісні, а доторкнутися до серця слухача. А це не всім вдається!

Коментарі
05 Листопада 2017, 18:32
Клас! Вітаю! Молодець!
05 Листопада 2017, 18:46
ДУЖЕ --ДУЖЕ РАДИЙ за ТАЛАНОВИТУ ЗЕМЛЯЧКУ ! ==Нехай буде все добре і надалі в творчій кар"єрі .
05 Листопада 2017, 20:22
Дуже красиво виступила .Щоб дальше тримала такі успіхи! Молодець! Вітаю!!!
06 Листопада 2017, 00:31
Вікуся - золота дівчинка!!! Щиро тішуся твоїми успіхами!!!! Співай, твори, літай!!! Вітаю!!!!
06 Листопада 2017, 09:11
Молодець Віка. Я радію за тебе.
06 Листопада 2017, 16:31
Віка ти молодець.
06 Листопада 2017, 19:09
Молодець,Віка,але ти Руднянська.Успіхів тобі!!!!!!
07 Листопада 2017, 00:12
Щиро вдячна усім)
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024