Рятувальники здійснюють обхід сіл з метою попередження пожеж

02 Листопада 2017, 17:30
1907

Сьогодні, 2 листопада працівниками 3-ї державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Волинській області організовано масово-роз’яснювальну роботу серед мешканців селища Дубище Рожищенського району щодо правил користування електромережами, пічним та газовим опаленням холодний період,  а також доведено правила пожежної безпеки в побуті.

Про це повідомляє ВолиньInfo, посилаючись на УДСНС України у Волинській області.


Під час зустрічей з селянами рятувальники намагаються донести максимум знань не тільки з пожежної безпеки, яка завжди на часі і є актуальною проблемою сьогодення, а й розповісти про різні види небезпек.

Наприклад, йшлося про небезпечні знахідки волинської землі, які можна викопати на городі коло хати чи у полі, що залишилися від Першої та Другої світових воєн. Говорили й про сучасні вибухонебезпечні предмети, що можуть бути замасковані у будь-якому предметі, чи то звичайна ручка для письма, чи коробка цукерок чи залишений невідомий пакет чи валізка тощо.


Та найголовніше, звичайно, зберегти людське життя, бо лише воно у світі має цінність. Тому й наголошували рятувальники на основних причинах виникнення пожеж в осінь-зимовий період –  перевантаження електромережі та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Щоб подібного не трапилося  у оселях волинян, необхідно суворо дотримуватися  встановлених для всіх правил пожежної безпеки у побуті та, перш за все, вимог пожежної безпеки при встановленні та експлуатації електроприладів.


Це слід виконувати кожному: вчасно проводити огляд електромережі в будинку, утримувати у справному стані розетки, вимикачі та інші електроприлади, не припустимо включати в одну розетку одночасно декілька приладів,  не  можна залишати включеними електроприлади, що працюють в режимі очікування, а йдучи з будинку – вимикати  всю побутову техніку.

Якщо все ж таки виникла пожежа, телефонувати за номером «101».

Потрібно постаратися якнайшвидше покинути палаюче приміщення.

Не втрачати часу на порятунок майна, головне – врятувати себе і інших.

Коментарі
02 Листопада 2017, 20:16
ПОЖЕЖНИК ПОЖЕЖНИКА РОЗУМФЄ
03 Листопада 2017, 12:50
Чому в службовому приміщенні в головних уборах.
03 Листопада 2017, 12:52
Юра відійди телевізора не видно.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024