17 тисяч гривень штрафу заплатить водій, який їздив напідпитку у Кроватці

31 Жовтня 2021, 09:37
17 тисяч гривень штрафу заплатить водій, який їздив напідпитку у Кроватці 1850
17 тисяч гривень штрафу заплатить водій, який їздив напідпитку у Кроватці

Суддя Рожищенського районного суду В'ячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого затримали п'яним за кермом у селі Кроватка.

Про це йдеться у постанові суду від 26 жовтня.

Чоловік 29 вересня о 9:05 на вулиці 1 Травня у селі Кроватка Копачівської громади, маючи ознаки алкогольного сп`яніння, керував автомобілем марки «ВАЗ 2101».

На вимогу поліцейського пройти у встановленому законом порядку огляд щодо визначення стану сп'яніння, відмовився.

Під час розгляду справи підсудний свою винність у вчиненні зазначених правопорушень не визнав. З його пояснень слідує, що того дня він дійсно керував автомобілем марки «ВАЗ 2101», однак алкогольні напої не вживав і не відмовлявся від проходження огляду на стан сп'яніння.

Однак із досліджених у судовому засіданні відеозаписів, які додані до матеріалів справи, вбачається, що чоловік визнав, що вживав пиво. Полісмени пропонували пройти огляд на стан сп'яніння за допомогою приладу «Драгер» і в медичному закладі, однак він відмовився від проходження такого огляду. 

«Наведені підсудним заперечувальні показання суд розцінює як такі, що направлені на уникнення адміністративної відповідальності, та визнає їх непереконливими, оскільки вони повністю спростовані відеозаписами із місця події», – йдеться у матеріалах справи.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, і піддати його штрафу в розмірі 17 000 гривень.

Також він заплатить 454 гривні судового збору в дохід держави.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024