Рожищенська ДЮСШ виховала чемпіонів України

30 Жовтня 2017, 15:17
7066

Рожищенська дитячо-юнацька спортивна школа відзначила 50-річний ювілей.

Півстоліття - чималий термін: за цей період було пройдено та зроблено багато, були злети, перемоги, досягнення, були й поразки, та вони розцінювалися, як додатковий стимул, підігрівали спортивний азарт і бажання йти вперед.

Тож 27 жовтня в РД «Просвіта» зібралися усі кому небайдужий розвиток спорту в нашому районі: діючі тренери, ветерани спорту, вихованці ДЮСШ, як нинішні так і колишні, були ті для кого ця школа стала стартовим майданчиком у світ великого спорту та багато інших, щоб разом згадати, як усе починалося, ще раз пережити моменти тріумфів та порадіти планам на майбутнє. Розпочався захід хореографічною композицією зі спортивними елементами «Енергія життя» у виконанні вихованців зразкового ансамблю танцю «Росинка» БДТ (керівник Алла Ковальчук).




Далі на адресу рожищенських спортсменів усіх поколінь лунали слова вітань та вдячності від Інни Гайворонської – голови РДА, Андрія Музики – голови районної ради, В’ячеслава Поліщука – міського голови, Вікторії Дук – головного спеціаліста відділу з питань фізичної культури і спорту Волинської ОДА, Ігор Кузава – начальник відділу освіти та молоді.




Особливі емоції викликав виступ Володимира Романовича Пелеха – тренера з велоспорту та ветерана праці, який у розвиток спортивної школи, без перебільшення вклав частину своєї душі.

Алла Киричок – випускниця ДЮСШ, чемпіонка України, майстер спорту з легкої атлетики побажала нинішнім учням спорт школи, по досягненні великих результатів, завжди пам’ятати, де зробили свої перші кроки на шляху до перемог.

Сповненим радісного хвилювання була промова Сергія Приходька – директора ДЮСШ, воно й не дивно, адже він очолює заклад, до розвитку й становлення якого дотичні люди, чиї імена назавжди вписані в історію спорту не лише району та області, а й усієї України.

А починалося усе 1967 року. В приміщенні Рожищенської школи №2 відкрилася дитячо-юнацька спортивна школа, яка налічувала п’ять відділень: легкої атлетики, настільного тенісу, волейболу, велоспорту та гандболу, а очолив її Василь Олімпович Покора.




У 1968 році відділення гандболу було переформатоване у відділення футболу. Значних успіхів в обласних та республіканських змаганнях з велоспорту та футболу школа досягла завдяки мудрим та самовідданим тренерам Володимиру Романовичу Пелеху та Степану Федоровичу Наконечному. Навіть збірні команди Волині з цих видів спорту формувалися на базі Рожищенської спорт школи.

В чотирьох групах відділення велоспорту займалося 48 учнів. В 1968 році наші велосипедисти вибороли чемпіонський титул серед школярів області. 1970 рік – Ольга Григола та Віктор Мосійчук стають кандидатами в майстри спорту. Гордістю ДЮСШ є В’ячеслав Приходько – чемпіон світу серед ветеранів з бігу та Євгенія Козлюк, котра принесла сенсаційну перемогу у змаганнях з легкої атлетики університету «Україна».

Важко 50-річну історію ДЮСШ вмістити в кілька речень, але є імена, які не можна лишити поза увагою. Одинадцять майстрів спорту, зокрема п’ятьох підготував Володимир Пелех – це Валентин Гвоздіковський, Віктор Мосійчук, Ігор Задолинний, Микола Охрімчук, Ольга Григола.






Гравці професійних футбольних кубків першої та вищої професійної ліги – Степан Наконечний, Петро Матвійчук, Михайло Сомик, Володимир Лукашук, Віктор Гресь, Сергій Богунов.

Видатних результатів у легкій атлетиці досягли – майстер спорту, чемпіонка України - Алла Киричок, кандидат у майстри спорту з легкої атлетики – Ірина Оверчук, чемпіонка та призерка чемпіонату України з метання спису – Вікторія Семенюк, діючий спортсмен марафонець, майстер спорту – Микола Юхимчук, кандидат в майстри спорту з легкої атлетики – Сергій Ващук.

Чемпіонка України з боксу Марія Богуцька та Ігор Катеринюк – чемпіон України з хортингу свої перші спортивні кроки робили саме у легкій атлетиці.

Але повернемося до урочистостей з нагоди славного ювілею ДЮСШ.




1


Неймовірного позитиву та хорошого настрою, який теплою хвилею передавався глядачам був сповнений кожен виступ вихованців БДТ.

Свою творчість, разом з найкращими вітаннями дарували вихованці зразкової студії вокального та сольного співу «Камертон» вокальна група «Мюзік фреш», дует «Бенефіс» у складі Тетяни Сасовської та Дарини Вінник, а також солістка Анастасія Поліщук, керівник Ірина Матвійчук.

Щирими аплодисментами та вигуками браво дякували глядачі дуету зразкового ансамблю танцю «Росинка» у складі Софії Мороз та Сергія Вороб’я, керівник Алла Ковальчук, які виконали запальне «Ча-ча-ча».

Тепло приймала публіка квартет «АКВА» та старшу групу студії вокального та сольного співу «Зорепад», керівник Людмила Семера.

Незмінним успіхом увінчався виступ зразкового ансамблю «Байда», керівник Антон Новосад. Окрім цього Антон разом з Ігорем Літвінюком неабияк подивували гостей свята підготувавши «Попурі на тему спортивних хітів», яке виконали педагоги БДТ.

Родзинкою заходу став відео-репортаж зі спортивної школи та своєрідна фото-історія, де світлини тренерів та учнів супроводжувалося оригінальною музикою та іскрометними коментарями Тараса Войтовича.





Привітала колег-дошкільників Тетяна Михалевич – заступник директора БДТ, її щире вітання доповнив символічний та пам’ятний подарунок – картина спортивної тематики від учнів та викладачів.


А яскраво завершив дійство танець «Веселі барабани», що виконала молодша група хореографічного ансамблю «Ексклюзив», керівник Людмила Волощук. Вела захід Оксана Сбітнєва.

На останок Сергій Приходько подякував організаторам та спонсорам Анатолію Давидюку - директору підприємства «Зевс Гарант» та приватному підприємцю Оксані Безверхій.

Коментарі
30 Жовтня 2017, 20:55
Не про всіх чемпіонів згадано нажаль.
30 Жовтня 2017, 21:47
Максим підтримую.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024