Три рожищенські дитсадки – досі без опалення

28 Жовтня 2021, 09:30
Дитсадок у Рожищі 2049
Дитсадок у Рожищі

У місті Рожище без теплопостачання залишилися три з чотирьох дитсадків. Жоден із цих закладів не закривали, проте через холод у приміщеннях відвідуваність дітей низька.

Про це розповів Суспільному начальник гуманітарного відділу міськради Ігор Кузава.

Зі слів посадовця, проблема виникла через те, що громада не уклала договір про закупівлю газу з постачальником, а також через ріст цін на газ.

27 жовтня у дитсадок № 1 «Малятко» в Рожищі батьки не привели жодної дитини. Зі слів директорки Олени Андрощук, температура у приміщеннях становить від 11 до 15 градусів тепла й опалювальний сезон досі не розпочали.

«Відсутність тепла, батьки бояться, що діти захворіють. Кожного дня батьки дзвонять і питають, яка температура. Працівники працюють, хоч і холодно, але у нас багато роботи з підготовки навчальних посібників», – говорить керівниця дитсадка.

Зі слів мами Анни Карпець, аби не наражати сина не небезпеку, залишила його вдома. Каже, потреба відвідувати дитсадок є, однак через холод у кабінетах цього вирішала не робити. 

«Нам кажуть приводити, але холодно. Ніхто не хоче свою дитину наражати на небезпеку», – зазначила жінка.

У дитсадку № 2 «Дзвіночок» 27 жовтня перебувало 45 дітей з 230. Зі слів директорки Людмили Лясковської, у групових приміщеннях на сонячній стороні температура досягає 18 градусів тепла, у приміщеннях на північній стороні – 15-16 градусів.

«Вмикаємо електрообігрівальні прилади. Батьків, звичайно, це дуже непокоїть, бо є такі, у кого немає з ким лишити дитину», – додала Людмила Лясковська.

Зі слів виховательки Алли Бойчук, діти лягають спати у кофтах та колготах, на які зверху одягають теплі піжами, щоб зігрітися.

Будівлю дитсадка нині не обігрівають через відсутність газу. Хоча індивідуальна газова котельня, каже відповідальний за газове господарство дитсадка Анатолій Герасимчук, до роботи готова.

У Рожищенській міськраді дотримуються процедур закупівлі для бюджетних установ, двічі провели тендер на закупівлю газу. Про це повідомив начальник гуманітарного відділу Рожищенської міськради Ігор Кузава.

Міськрада лише тепер, каже посадовець, може укласти договір з газопостачальною компанією за ціною, яка визначена у меморандумі про пільгові тарифи на газ.

«Нам було рекомендовано укласти договори з «Нафтогаз Трейдинг» за ціною 16,50 гривень за кубічний метр. Станом на сьогодні у нас договір погоджений з «Нафтогаз Трейдинг», договір знаходиться у юридичному відділі цієї компанії. Відзавтра ми матимемо усі законні підстави підписати договір на постачання газу», – додав Ігор Кузава.

Коли саме зможуть купити газ і увімкнути опалення, посадовець Рожищенської міськради не сказав.

Станом на 27 жовтня на Волині майже 70 закладів загальної, середньої та дошкільної освіти з автономними газовими котельнями, розповіла заступниця начальниці управління освіти області Тетяна Соломіна, не увімкнули опалення у зв’язку з тим, що громади не уклали договори про закупівлю газу.

Коментарі
28 Жовтня 2021, 06:53
Зато зарплати та премії собі повиписували, а діти мерзнуть. сволота
28 Жовтня 2021, 07:08
В міській раді зато тепло
28 Жовтня 2021, 09:25
Винуваті 2 ТРУТНІ ЛЕДАРІ мер ПОЛІЩУК і нач,гум,відділу КУЗАВА. Обох треба гнати з роботи грязною мітлою
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024