Чотири дитсадки та ліцей у Рожищі – досі без тепла

20 Жовтня 2021, 09:10
Чотири дитсадки та ліцей у Рожищі – досі без тепла 1483
Чотири дитсадки та ліцей у Рожищі – досі без тепла

У п’яти закладах освіти через відсутність договорів на постачання газу між Рожищенською громадою та НАК «Нафтогаз України» досі не розпочали опалювальний сезон. 

Хоча в компанії обіцяли узгодити цей процес ще до 15 жовтня, укладання договорів активно триває по всій Україні. Про це повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Як зазначено на сайті обласної державної адміністрації, 11 жовтня на Волині офіційно оголосили про старт опалювального сезону. Першочергово рекомендували розпочати опалювати дитсадки, школи, лікарні та заклади соціальної сфери.

Попри офіційний старт опалювального сезону, чотири дитсадки міста Рожище та ліцей №2 досі без тепла. Це пов’язано з тим, що перед опалювальним сезоном ціна на газ стрімко зросла.

«Плануючи бюджет громади на 2021 рік, на газопостачання ми заклали витрати у 6,8 гривні за метр кубічний. Сьогодні ж метр кубічний коштує понад 38 гривень. Така ціна непід’ємна для нас. Підписання меморандуму про непідвищення тарифів на опалення і на газ для населення та бюджетних установ частково допоможе врегулювати ситуацію, проте ціна у 16,8 гривні за метр кубічний теж є доволі обтяжливою для бюджету Рожищенської громади», – розповідає міський голова В'ячеслав Поліщук.

Ситуацію, що склалася абсолютно по всій країні, 30 вересня розглянули під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням президента України Володимира Зеленського

Тоді було підписано меморандум, гідно з яким, до кінця опалювального сезону 2021-2022 років тарифи на тепло та гарячу воду не зростатимуть. Ціна газу становитиме 7,42 грн/м3 для постачальників тепла населенню та 13,66 грн/м3 (16,8 грн/м3 з ПДВ) – для бюджетних установ і постачальників тепла бюджетним установам.

Продавати газ за такими цінами бюджетним та комунальним установам має «Нафтогаз Трейдинг», що входить до групи «Нафтогаз». Для цього потрібно укласти з компанією договори, саме тут і сталася затримка.

За заявою НАК «Нафтогаз України» до 15 жовтня компанія готова була підписати договори зі споживачами соціальної сфери – школами, садками та лікарнями. Проте цей процес не вдалося завершити вчасно.

«Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради отримав алгоритм дій від «Нафтогазу», згідно з яким фахівці заповнювали анкети та виконували інші паперові процедури для укладання договору. Але вже тричі вносилися зміни в необхідний пакет документів, їх врахували та надіслали компанії», – прокоментував ситуацію начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава.

За словами посадовця, все, що від них залежало, вони виконали, а от чи вистачить у «Нафтогазі» спеціалістів і технічних можливостей, щоб якомога швидше укласти договори з тисячами організаціями по всій Україні, покаже час.

Коментарі
20 Жовтня 2021, 06:22
Звільніть пару трутнів з міської ради і зробіть з.п. собі на половину меншу а не 20-30 тисяч за перекури і каву і будуть кошти на опалення
20 Жовтня 2021, 08:28
ТРУТЕНЬ мер ПОЛІЩУК занедбав і опустив Рожище нижче плінтуса і коли звільнять з роботи ще одного трутня хабарника нач.гум.відділу КУЗАВУ
20 Жовтня 2021, 14:13
Бубочці головне палицю Лисого обслужити,а не займатись дитсадками та рештою комунальної сфери. Давно пора було перевести дитсадки на альтернативні види опалення- ТРУТЕНЬ
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром