Дубище й Уляники: «інспектували» прийомні та «складні» сім’ї

26 Жовтня 2017, 11:22
2764

Два дні поспіль, 24 і 25 жовтня, фахівці Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації провели соціально-профілактичну роботу в населених пунктах району.

У Дубищенській громаді соціальні працівники здійснили обстеження у 2 сім’ях, (4 дітей), щодо яких надійшла інформація про неналежне виховання дітей у сім’ї. З батьками провели бесіди щодо відповідального батьківства, ведення здорового способу життя та поліпшення взаємин з оточуючим соціальним середовищем. Соціальною роботою охоплено одну родину, на вихованні якої перебуває 2 малолітніх дітей, опікунам надано соціально-психологічні консультації щодо виховання дітей. За результатами обстеження умов проживання 2 сімей, в яких здійснювалася перевірка, цільового використання державної допомоги при народженні дитини, з’ясували, що кошти використовуються батьками раціонально, придбані всі необхідні речі та меблі для повноцінного проживання сімей з дітьми. Про це повідомляють у Рожищенському районному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

На території Уляниківської сільської ради здійснили вибіркове обстеження у 4 сім’ях (9 дітей) з метою контролю використання коштів соціальної допомоги, яку матері отримують при народженні дитини. У двох сім’ях (8 дітей), які опинилися у складних життєвих обставинах, провели оцінку потреб дітей у соціальних послугах. Під час здійснення соціальної роботи з батьками перевірили умови їхньої життєдіяльності, надали соціально-психологічні консультації щодо виховання дітей, інформували батьків з питань формування усвідомленого батьківства, попередження насильства в сім’ї, ведення здорового способу життя та поліпшення взаємин з оточуючим соціальним середовищем.

В загальноосвітній школі І-ІІ ст. с.Уляники провели профілактичний захід на тему: «Конфлікти та шляхи їх подолання» для учнів старших 7-9 класів у форматі тренінгу, у якому взяло участь 22 учнів. Під час заняття розглянули позитивні та негативні сторони конфлікту, засвоїли стратегії поведінки, поглибили розуміння зв’язку спілкування і конфлікту шляхом виявлення свого власного стилю характерного для поведінки в напружених ситуаціях, а також підтримували доброзичливе ставлення один до одного. Школярі з захопленням актуалізували свій особистий досвід переживання конфлікту та демонстрували відмінності у сприйнятті конфлікту різними людьми.

Під час соціально-профілактичної роботи в громаді розповсюджено соціально-рекламну продукцію з питань популяризації сімейних форм (прийомна сім’я) влаштування дітей-сиріт та дітей батьківського піклування.

1

1

1

1

1

 

Коментарі
26 Жовтня 2017, 18:23
Дуже дивно, які неблагополучні сім'ї є в Дубищах, чому не проінформована селищна,чи самі вирішили і поїхали?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024