У Копачівці передвиборчі дебати закінчилися реанімацією

25 Жовтня 2017, 15:50
7740

Інсультом і реанімацією завершилися організовані Копачівською сільською виборчою комісією дебати кандидатів на посаду голови майбутньої об'єднаної громади для директора дослідного господарства «Перше травня» Адама Павлюка.

До місцевого будинку культури завітали депутати обласної ради, кандидати і районні партійці, виборці та актив села, інформує Під прицілом.

Кульмінацією зустрічі став виступ діючого голови сільської ради Олександра Совтиса, а тепер уже кандидата на голову майбутньої об'єднаної територіальної громади. Його звітом за два роки на посаді вирішили скористатися конкуренти, щоб зайвий раз покритикувати колишнього банкіра перед широкою публікою незадовго до дня народного волевиявлення.

Напередодні дебатів у селі трапився конфуз. Чоловік голови Рожищенської РДА Інни Гайворонської, депутат сільської ради Олег Савчук (на головному фото) вирішив терміново, без відома голови, зібрати земельну комісію, нібито для швидкого вирішення питання надання земельних ділянок учасникам АТО.

Раптова «турбота» Олега Савчука про захисників України, враховуючи репутацію колишнього голови райдержадміністрації, звільненого з посади саме за земельні махінації з формулюванням «за неналежне виконання службових обов'язків», серед мешканців Копачівської громади, обурила Олександра Совтиса і депутатський корпус.

Голова заявив, що наразі сільська рада не може задовільнити прохання навіть «своїх» бажаючих виділення земельних ділянок учасників АТО та швидко попросив усіх присутніх вибачення за те, що обмовився, оскільки мав на увазі «місцевих жителів, які воювали на сході». Депутат облради від «радикалів» Сергій Котюк почав звинувачувати Олександра Совтиса у зволіканні і недобросовісному проведенні інвентаризації землі в Копачівці.

Голова почав парирувати Котюку, який приїхав сюди агітувати за кандидата від влади – Леоніда Хведчака, пояснюючи недолугість закону про використання сільгоспугідь науково-дослідними інститутами та центрами і необхідністю погодження будь яких дій із Києвом у цьому плані.


«Окрім цього процес інвентаризації досі триває, ми подали генеральний план на затвердження, а тому говорити про зловживання при інвентаризації, як мінімум не коректно», – сказав Олександр Совтис.

Градус перепалки зростав і згодом до дискусії долучився сам Олег Савчук, а усі «горіхи» посипались на присутнього тут керівника місцевого радгоспу Павлюка… Той намагався «відбиватися» від невдоволеного залу, але усе безрезультатно.

На високій емоційній ноті Савчук достроково покинув зал і поїхав на ввірений йому владою округ – село Олександрівку, де незабаром мала відбутися зустріч з виборцями його головної опонентки, кандидатки від «Укропу» Ірини Андросюк.

Павлюка ж після дебатів уже під руки просто вивели з будинку культури і завезли небайдужі додому. Чоловіку стало дуже погано, а буквально через годину його з високим тиском забрала швидка допомога. Згодом у відділенні реанімації лікарі діагностували у нього інсульт. Сьогодні директор дослідного підприємства лежить у вкрай тяжкому стані у Волинській обласній клінічній лікарні.

Тим часом на зустріч до Андросюк Олег Савчук завітав із цілою групою «небайдужих». Компанія робила усе можливе, щоб зірвати зустріч кандидатки, - постійно щось вигукувала за командами, перебиваючи та ображаючи жінку і присутніх на заході виборців. Але тут колишній голова РДА неочікувано наткнувся на гострий опір прихильників іншого табору і спільних конкурентів. В адресу самого Савчука полетіли образи присутніх: «хабарник, злодій, пройдисвіт».

Кандидат по цьому ж виборчому округу від ВО «Батьківщина» Володимир Марчук не добирав слів: «Щойно я зареєструвався, як до мене почали телефонувати з невідомого номеру телефону і погрожувати, щоб я зняв свою кандидатуру.

Тероризували мене настільки, що я не витерпів і обматюкав звонившого. Я знаю, що це твоїх рук справа. Іншому кандидату від «аграрників» Савчук прийшов і наказував зняти свою кандидатуру, а до колишнього голови приїжджала особисто Інна Гайворонська, голова адміністрації, і погрожувала проблемами в бізнесі, якщо не зніметься.

Усе село про це знає, але боїться сказати, бо у вас тепер влада. Савчук ні до реконструкції будинку культури в Копачівці, який зараз триває, ні в Башовій не має ніякого відношення. Це кошти обласної ради і для округу Мартиняка виділені по проекту Совтиса, а цей брехун ходить і поливає усіх нас брудом. Так не можна робити – ти себе, Олеже, рекламуй і скажи, що ти зробив для села за стільки років, а не паплюжиш когось іншого. Грейдерувати 2 кілометри польової дороги собі до будинку за кошти районного бюджету – не велике досягнення», – емоційно заявив бютівець.

Згодом люди, просячи не вказувати їхніх прізвищ, розповіли, що дійсно, чоловік голови Рожищенської РДА останнім часом працює з виборцями свого округу і на Кременецького сільського голову. «Тут такі масові п'янки організовуються зараз, що як вони не будуть захищати Савчука, який їм постійно наливає. Вони за стакан горілки і проголосують, за кого скаже», – каже один з жителів Олександрівки.

«Савчук нібито підтримує місцевого «радикала» Концевича, але усі селяни знають, що Концевич просто повинен «відтягнути» голоси у Олександра Совтиса, а їм треба, щоб пройшов Хведчак» – розповідає чоловік, який називає себе Сергієм.

Підтвердженням цього є те, що навіть агітацію за Хведчака і Концевича цієї суботи виборцям вулиць Першотравневої і Ковельської поклали до поштових скриньок разом. Його товариш емоційно заявляє, що «власть работає на бувшуго участкового. Що ти скажеш, в нас нічого не поміняється, бо скрізь вор на вору їде і вором поганяє».

А хто-хто в цій рукавичці живе?

Головною рушійною силою поділу Рожищенського району стали дружні та родинні стосунки одного із місцевих лобістів.

«Усі місцеві добре знають, хто вирішує всі справи в Копачівці. Не сільський голова, ні. Є у нас такий чоловік – Олег Савчук, добре відомий і в Рожищі, і в Луцьку, але, на жаль, далеко не добрими справами. Саме під нього і роблять цю ОТГ. А вирішити справу на свою користь для Савчука – не проблема. Його дружина – Інна Гайворонська керує Рожищенською райдміністрацією, а кум Сергій Кошарук – заступник голови облдержадміністрації і співрозробник Перспективного плану», – розповідає мешканець Копачівки.


Олег Савчук - єдиний на всю Україну керівник району, якого Віктор Ющенко звільнив із формулюванням «за неналежне виконання службових обов’язків». Як пригадують місцеві, причиною стали численні сумнівні земельні рішення. 


«Тоді земельні наділи для садівництва під лісом у Копачівці в середньому по 10 соток отримала чи не вся верхівка так званої «помаранчевої» команди Волині. Дехто з них і їх родичів досі перебуває при владі в області. Дехто просто продав цю землю і вже ніхто не відстежить цих «оборудок», – діляться інформацією місцеві.

Приміром, шість із таких ділянок зайняв маєток голови облдержадміністрації Володимира Гунчика. Згідно із даними публічної кадастрової карти, власником цих суміжних об’єднаних ділянок є Гунчик В'ячеслав Володимирович – син губернатора. До слова, землю виділяли під садівництво, проте згодом цільове призначення землі змінили – на будівництво жилого будинку та ведення особистого селянського господарства.


У 2008 році Олег Савчук також став власником нової ділянки – отримав 25 соток у сусідньому до Копачівки селі Підліски. У 2013 році збудував тут будинок площею 164,3 квадрати. Така інформація міститься в декларації Савчука, проте в документі відсутні відомості про вартість цієї нерухомості.

Також, згідно із відомостями публічної кадастрової карти, поруч із землею Олега Савчука у Підлісках ділянка 25 соток належить його батькові – Савчуку Анатолію Григоровичу.


Очевидці розповідають про скандальне будівництво наступне: блоки для фундаменту та підвального приміщення Олег Савчук взяв із доведеного до банкрутства у часи його правління районом і розкраденого найсприятливішими Рожищенського льонзаводу.

Величезну плантацію із фундуком поблизу маєтку Олегу Савчуку вдалося захистити залізобетонними конструкціями – лише Ворончинська сільська школа і досі дивним чином стоїть не огороджена.

Незважаючи на скандальне звільнення з посади керівника району, Олег Савчук знайшов нове місце у Луцьку. Тодішній міський голова Богдан Шиба у 2010 році призначив його директором комунального підприємства «Зелене господарство».

Однак і цього разу – підозра на корупцію та скандальне звільнення. У квітні 2010 року Луцький міськвиконком визнав його роботу на цій посаді незадовільною, а екс-шеф Шиба, прощаючись, порадив «молитися Богу та Верховній Раді за те, що вона відклала зміни до закону про корупцію».

У 2015 році новопризначеною головою Рожищенської РДА виявилася дружина Олега Савчука. «Чому призначення голови Рожищенської РДА відбулося без будь-якого громадського обговорення? Хочемо нагадати, що перший такий експеримент відбувся у 2005 році, коли головою РДА був призначений теперішній чоловік Інни Гайворонської – Олег Савчук», – написали у зверненні до Президента обурені таким призначенням громадські активісти.

«Розповідають, що наприкінці 90-х Олег Савчук допомагав батькам абітурієнтів влаштувати дітей у польські виші за «подяку». Однак потім нібито почав вимагати грошову винагороду за кожен рік навчання дітей у Польщі, в іншому випадку студенти були б відраховані. Дехто з батьків платив ці кошти, інші відмовлялися…

Не хочеться, щоб наша громада стала черговим інструментом для брудних оборудок, як свого часу райадміністрація та «Зелене господарство». Як на мене, законодавство про люстрацію не прописало основного: люструвати тих, хто втратив довіру людей», – ділиться міркуваннями один із мешканців Копачівки.

Відомо, що у 2015 році Олег Савчук був керівником виборчого штабу свого кума заступника губернатора Сергія Кошарука у боротьбі за крісло Ковельського міського голови. Балотування від президентської сили і критика діючого очільника міста Олега Кіндера дала підлеглому Гунчика значно кращі стартові позиції у виборчій гонці.

Але попри вищий рейтинг, одіозний політик з успіхом завалив усю піар-кампанію і звів нанівець спроби свого кума очолити місто залізничників. У результаті кандидат-невдаха під керівництвом доктора наук Савчука несподівано програв з різницею у 147 голосів і з соромом повернувся на попередню роботу. Навіть наявність адмінресурсу і потурання силовиків не допомогли двом кумам виграти вибори мера.

Селяни нині до останнього вважали, що одіозний політик особисто буде балотуватися на голову Копачівської ОТГ від БПП «Солідарність». Але очевидно, що влада, розуміючи відсутність будь яких шансів на перемогу неодноразово скомпрометованого посадовця зробила ставку на колишнього міліціонера. А сам Олег Савчук знаючи про фактично нульовий рейтинг партії влади, яку представляє в районі Інна Гайворонська, сховався від думаючого виборця за самовисуванням.

Коментарі
25 Жовтня 2017, 18:54
Ще одна заказуха!!!
25 Жовтня 2017, 19:19
Нарешті хоч в цій статті Совтису віддали належне. Він дійсно нічого не вирішує, а є прислужником махінацій Павлюка, Косьміна і інших бариг
25 Жовтня 2017, 19:22
А укропи, що інакше ту зустріч проводили? Теж напоїли людей, а потім коли отримали прочухана починають жалітися
25 Жовтня 2017, 19:24
Всі знають як Совтис за допомогою Гайворонської створював цю громаду і вже встиг посваритись?
25 Жовтня 2017, 19:35
І хто це ВСІ? Не треба за всіх розписуватися. Всі нормальні мешканці БАЧАТЬ, що робиться в селі. І не треба навязувати всім ЧИЮСЬ думку!
25 Жовтня 2017, 19:35
Найкращим подарунком для району буде таке саме звільнення з посади і Гайворонської .Для неї люди- ніхто
25 Жовтня 2017, 19:38
Совтис був під Савчуком, а перебіг до укропу))) стелиться де грошей більше
25 Жовтня 2017, 19:38
На мою думку, все в цій статті правда крім одного - приписали бідоласі Савчуку банкрутство льонозаводу...
25 Жовтня 2017, 19:41
Совтис Гайворонська та Коцюбайло без депутатів вирішили про обєднання
25 Жовтня 2017, 19:44
Кажуть в Копачівку Палиця має приїхати. Буде оглядати що Совтис принесе до його скарбнички
25 Жовтня 2017, 19:49
Коли звільнить Президент пити тиждень люди будуть від радості.Ще похлеще ніж від савчука.
25 Жовтня 2017, 20:11
Не продавайтесь укропу Луцьк вже знає що то таке!
25 Жовтня 2017, 20:13
Поливають людину багном перед виборами, ще би всі такі були як Совтис насамперед як людина і як керівник
25 Жовтня 2017, 20:14
льоня ліг під гайворонську а совтис ліг під палицю і як вам така камасутра?
25 Жовтня 2017, 20:21
Скільки бруду, а Павлюк білий пухнастий. Всі голови сільської ради включаючи Совтиса, Харчука, Гузара прикривали його махінації з майном та землею.
25 Жовтня 2017, 20:24
Спитайте людей які працювали з Совтисом в банку. Нема що там хвалити. Про хороших керівників так не говорять.
25 Жовтня 2017, 20:29
Справжня камасутра буде після виборів. Під кого ляже громада
25 Жовтня 2017, 20:48
Вибори - це завжди бруд, і ні краплі правди. Так що соромно за людей які працюють на цьому сайті щоб нагнати рейтінг. А вибори це завжди злачна тема.
25 Жовтня 2017, 20:57
Злачна тема виборів дл редакції Нашого краю. А тут перепост))) так що їм від того не гаряче не холодно. А соромно має бути вам самим за себе. А то пишете під різними ніками і строїте святошу.
25 Жовтня 2017, 20:59
Не треба крутитися, як вуж на сковорідці: найголосніше тримайте злодія, кричить сам злодій. Так і ви. Нема, що сказати в своє виправдання - айяй!!! Заказуха!!!
25 Жовтня 2017, 21:04
А соромно вам має бути за вас самих! На брехні далеко зайдете - назад не вернетесь. Хоча з Савчуком ця теорія не працює, в особі Інни, але в район присунувся назад. Але... скільки шнурочку не витися... ну, бляха-муха! Люди ж не сліпі!
25 Жовтня 2017, 21:11
"Весілля в Малинівці"- Леонід Павлович-Попандопало- "власть міняється"-козирьок вперед- козирьок назад... То за РегіВони, то за Заукропи, то вже за ОТгей...
25 Жовтня 2017, 21:19
Як красти, дерибанити, на..бувати громаду, то йому не соромно, а за публікацію бач соромно. А хіба цього люди не знають? Чи ви думаєте, що всі далі тупі й дурні селяни??? Тіпун тобі на язик, коза чи її чоловік!!!
25 Жовтня 2017, 21:30
А висновок один Леонід Павлович-Попандопало та Грішка Козлюкевич надурять усіх... 1-ший хоче землю та колгоспи розпродувати, а 2-гий мусить Укроповські гроші відробити...1-ший ге може людям пояснити толком, що має робити на посаді голови того ОТГ, а 2-гий Рубльова такого як і сам продажного возить....одним словом брешуть людям...а люди не розуміючи в тій політиці нічого вкотре підуть і чорзна що на голосують...
25 Жовтня 2017, 21:39
Хтось кричить, а хтось просто висловлює свою позицію. То хто кричить?
25 Жовтня 2017, 21:47
<p>Та гнати тре вже ту сімєйку приєжжу з району! Беспредел. Савчук вже настільки обнаглів шо їздить на державній машині рда. </p>
25 Жовтня 2017, 21:48
А мені казали що Копачівський голова самовисуванець, думала дійсно для громади щось робить.
25 Жовтня 2017, 21:50
Козакевич вже спить і бачить як вони з Совтисом вибори виграли та бабло укропівське дерибанять
25 Жовтня 2017, 21:51
Ви бачили яка стаття Хведчака була в районці. Оце так треба було попити за неї))) Кумедні люди, платять за те щоб читати лайно про надумані заслуги))))))))
25 Жовтня 2017, 21:57
Той наробив садочок перекрив і з укропами три майданчика поставив, а можна було в пять раз більше зробити. Тай то перед виборами спохватився, а пересварився вже з усіма. Тільки Косьмін з Павлюком друзі беззмінний виконком сільради.
25 Жовтня 2017, 21:59
Савчук, Павлюк, Хведчак, Совтис ...
25 Жовтня 2017, 22:02
Гайворонська, Шкільний...
25 Жовтня 2017, 22:02
Мені здається радгоспу років 20 вже немає
25 Жовтня 2017, 22:06
перепрошую, ви так розумієтесь в політиці дайте відповідь. то хто з кандидатів зробить добро для людей? ви всіх обгадили.
25 Жовтня 2017, 22:12
Концевич Олег
25 Жовтня 2017, 22:38
З тої 5-ки нема кого й вибрати...один за другого кращий...один Пове мовчить...думає на дурняк проскочити між 2 вогнів...
25 Жовтня 2017, 22:58
Ага, розігнався я вам добро робити
25 Жовтня 2017, 23:06
Вибори як до Верховної ради, що з тої Копачівки брати?
25 Жовтня 2017, 23:12
Головне що Рожище на чолі з Поліщуком кинули. А на другий рік поглине якесь отг і рожище бо ніхто не хоче мати справи з таким головою.
25 Жовтня 2017, 23:24
добре що хведчак покинув мера. невдалось .... хоче отг очолити.
25 Жовтня 2017, 23:25
Вибори в кількох сільських радах до ОТГ, а таке враження, ніби у президенти пруться. Навіть кандидати у сільські депутати ходять по домівках із благаючими обличчями просять проголосувати за "мене". Та головне хто: більшість нероби з слабким інтелектом, навіть духовенство поперло в політику. В чому фішка? Скоро знімуть мораторій на продаж земельки і за позитивне рішення ,,питання,, бабло потече у кишеньку нами вибраного ,,слуги народу,,. Ось і вся політика. Більшість на питання що зробите для вулиці роблять круглі оченята ніби дурне спитав. Що вже говорити про верхівку. Жах...
25 Жовтня 2017, 23:44
Не чіпай Рожище. Вали лижи савчуку анус.
26 Жовтня 2017, 00:31
Павлюк разом з Совтисом, він його замом має взяти бо з Савчуком горшки побив - хоч не факт. А Козакевич знову на коні район розвів і на шару вибори виграв. Гроші не ждіть гріша їх за Вас подерибанив.
26 Жовтня 2017, 00:41
Я теж таке чув тільки він по землю приїде і колгосп - все ж таки дорого зараз земля стоїть під луцьком. А Павлюк давно на гачку в козакевича за махінації а тут ще совтис продався, жах для громади такий герой про якого даже працівники банку і сільради нічого доброго не можуть сказати.
26 Жовтня 2017, 01:03
Савчук сам вже не може впоратися і соває за собою копачівське болото, тобто рижика Конуця.
26 Жовтня 2017, 01:35
Невже вибори того варті, щоб один одного лайном обливати!
26 Жовтня 2017, 01:35
це люди тупі і нерозумні які пишуть цю гидоту совтис це людина розумна він поставив котюка на місце якого підсунув савчук з хведчаком
26 Жовтня 2017, 01:53
На цих місцевих виборах основний конфлікт розгорівся із нездарами, любителями влади із БПП Солідарність, з одного боку, та хитрими лисами, любителями швидкої наживи, які ще вчора "схиляли голову" перед БПП, а вже сьогодні в щільних обіймах УКРОПу. Згадайте порозуміння між Гайворонською та Совтисом, яке було чуть більше року тому, і як тепер налагоджено співпрацю з укропівськими. Згадайте Савчука при Ющенку, тодішній голова ОДА Бондар - кум?! Теперішній заступник - Кошарук теж кум?! То ж оскільки союзник Савчука Федчак занадто пасивно опонує Совтису, то Олег сам втрутився. Але, як подейкують місцеві "мольфари" у Копачівці ці два табори приречені на поразку.
26 Жовтня 2017, 01:59
Копачівка не є вийнятковою в цьому плані. До прикладу в Іваничах та ж сама картина, де кандидат Войтюк йде від Укропу і в той же час є кандидатом у депутати райради від БПП "Солідарність"
26 Жовтня 2017, 02:06
ой як же усі писаки люблять погадити на усіх кандидатів ну легше вам стало хоч один з вас в очі може щось сказатихоч одному ні то вкусіться за сраку
26 Жовтня 2017, 02:08
Конуцю моло було районних виборів то ще хоче ОТГ...ааа може хоче Ірину знову в секретарі....
26 Жовтня 2017, 02:59
Якщо хоч щось десь вкрав у районі мій Олег, то при зустрічі можете плюнути йому в обличчя, а якщо сците - то давайте добридень
26 Жовтня 2017, 07:39
Це Рожище робить закиди. Бо ж Рожище кинули і не хочуть з Поліщуком діло мати. То він так злиться через цей сайт ))))
26 Жовтня 2017, 10:58
<p>Шановні односельчани! Всі знають що укроп підкуплює щоб прийти до влади. Він своє забире. Мені одні слова Шевченка на думку приходять про  і його компанію:<br /> <br /> Отак подивишся здаля на москаля-<br /> неначе справді він людина:<br /> іде собі як сиротина,<br /> очима - блим, губами -плям,<br /> і десь трапляється хвилина -<br /> його буває навіть жаль.<br /> А ближче підійдеш - скотина...</p>
26 Жовтня 2017, 11:45
Шановний, ці слова підходять до Сави і компанії компанії не менше, а може й більше...
26 Жовтня 2017, 13:05
Мафія безсмертна .Виживають при любій владі.Якби були нормальні керівники в області то ці савчуки, хведчаки давноб сиділи а не були депутатами і головами.Партії міняють як рукавиці.Хведчак тільки недавно був регіоналом а Савчук наша Укр. але обєднує їх одна ціль_деребан.
26 Жовтня 2017, 13:20
Все правильно
26 Жовтня 2017, 14:14
эх район рожище ..як так можна..ну видно що це передвиборча чорнуха)) черговий раз розчаровуэте
26 Жовтня 2017, 19:38
А ЧОМУ ЖОДЕН З ПИСАК СВОЮ КАНДИДАТУРУ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ НЕ ВИСУНУВ ? ОТО Б ВСІ ПОСМІЯЛИСЯ, ОБЛИВАТИ КОГОСЬ БРУДОМ ЧИ САМОМУ ЩОСЬ ЗРОБИТИ,,,А ВІД ВИБОРУ ГРОМАДИ ЗАЛЕЖИТЬ ЇЇ МАЙБУТЬНЄ,,,ХТО Б НЕ ВИГРАВ А ПОЗАЧЕРГОВИМ ВИБОРАМ БУТИ,,,
26 Жовтня 2017, 23:55
ТИ ЧОГО ТАК ЗАЇВСЯ 001 ТЕБЕ ЯВНО РВЕ ЩОСЬ ВИДНО НЕ ПОДІЛИВ З КАНДИДАТАМИ НЕ МОЖНА КАЗАТИ ХТО СЯДЕ БО САМ МОЖЕЖ І ЛЯГТИ
27 Жовтня 2017, 10:06
савчук носа всадив скрізь. прогнали...люди подумайте за кого вкинути свій голос . достойні два кандидати совтис і романюк - вибирайте.
29 Жовтня 2017, 00:02
Думайте люди бо вашим дітям ходити в цей садочок (некерований )в цю школу (з пристаркуватим директором) і взагалі жити в цьому селі (де матушка завклуб) ха ха ха!!!!!!!!!!!!!
29 Жовтня 2017, 10:27
Розвели дебати я добрий він поганий. Чому ніхто з кандидатів не напише як ставок просрали,на зупинки гроші ходили по селі збирали.Це тільки квіточки.Позорище а не кандидати,зніміться і ідіть з опущеною головою та РДА захватіть із собою,там такі самі як і Ви!!!!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39