Копачівська бібліотека небезпечна для відвідувачів... через аварійний стан

06 Січня 2016, 10:00
2532

Результати соціологічних опитувань стверджують, що українці стали менше читати друкованих книжок. Це зумовлено тим, що тепер томик з твором улюбленого автора став доступним в електронному вигляді, який можна без проблем завантажити з інтернету.

Село Копачівка хоч і підключене до інтернет-мережі, однак неабиякою популярністю користується місцева книгозбірня.

Зі слів директора бібліотеки Валентини Герасим’як, читачі, які ще не забули, як воно — тримати в руках книгу, щоразу цікавляться новими надходженнями, перечитують класику. Часто навідується і молодь: учні та студенти в пошуках цікавого дозвілля і додаткової навчальної літератури.

— Добре, що в селі працює бібліотека. Нікуди не треба їхати, я можу підготуватися до занять, знайти необхідну літературу, — розповідає молода мама і студентка за сумісництвом Ольга Бручко-Лавренюк.


Однак відвідувати бібліотеку тепер стало небезпечно через аварійне приміщення.

— Будинок культури в Копачівці, де, власне, і розміщена бібліотека, вже багато років не бачив ремонту: дах протікає, стелю і стіни «поїдає» грибок, є загроза обвалу стін, якщо все пустити на самотік. Через постійну вогкість у приміщенні псуються книжки. Існує проблема і з опаленням: від звичайного конвектора користі мало, він не здатний забезпечити обігрів приміщення бібліотеки, — розповідає кореспонденту Район.Рожище Валентина Вікторівна.


Місцева влада намагається щось зробити, не так давно «залатали» дах,  але все впирається в кошти, яких катастрофічно не вистачає.

— Ремонт перекриття проблему не вирішить, адже потрібний капітальний ремонт не лише бібліотеки, а й приміщення будинку культури в цілому, який перебуває в плачевному стані. Ми намагаємося вирішити цю проблему,  потрібно дуже багато коштів — понад мільйон гривень, тоді як в сільському бюджеті на його реконструкцію передбачено лише 60 тисяч. В цьому має бути зацікавлені не лише ми, а районна та обласна влада. Поки що ми спільними зусиллями шукаємо кошти на ремонт, — повідомив Копачівський сільський голова Олександр Совтис.

Якою буде доля копачівської книгозбірні, й чи виділять кошти на її ремонт – побачимо з часом. А поки що читачі змушені відвідувати аварійне приміщення бібліотеки в пошуках дозвілля та «насолоджуватися» затхлим запахом книжок.


Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024