Топ-5 книжок для зимового читання від бібліотекарки Світлани МАТВІЙЧУК

05 Січня 2016, 10:00
3604

Знана рожищанка Світлана Матвійчук, директорка районної дитячої книгозбірні, а водночас і затята читачка напередодні новорічних свят з любов’ю до своєї справи сформувала й опублікувала на сайті Рожищенської районної бібліотеки для дітей «Особливості поведінки книгоманів на канікулах»:
«Попереду багато вихідних днів, хтось збирається кататися на лижах та санчатах (раптом зима ще сніжку підкине), хтось приклеїться до екрана телевізора на всі канікули з відром попкорну, хтось візьметься до справ, на які давно не вистачало часу... А ось у справжніх книгоманів усе по-іншому... Напередодні розпланувати, скільки і яких книжок прочитати. 
Вирушаючи в подорож, ретельно продумати, що закачати в «читалку», а що взяти в друкованому вигляді. Але паперову — обов’язково. А краще — декілька. Вибираючи подарунки, зазирнути на хвилиночку до книгарні й після декількох проведених у ній годин зупинитися на книгах. Для всіх.
Намагатися зробити святкові декорації з книг. Мати хоча б одну ялинкову іграшку на книжкову тему. Інакше свято не свято... Знайшовши вранці під ялинкою подарунки, шукати очима НОВУ книгу.
А по завершенні свят книгоман, слухаючи розповіді колег і знайомих про пригоди, активний відпочинок і гуляння, буде тихо радіти і посміхатися (виглядаючи при цьому дещо дивно) добре проведеному часу в найкращій компанії у світі. Приєднуйтеся!».

Тож саме у пані Світлани Район.Рожище поцікавився, що почитати взимку... Отже, п’ять книжок, які рекомендує людина, котра знає все про літературні новинки і перевірену часом класику, Світлана Матвійчук

1. «Календар любові» Іздрика. Ця збірка віршів у певному сенсі справді календар. У ній 365 віршів, це – вірші на щодень, вірші на кожну пору року, на кожен сезон...

зима починається щойно на зламі зими 
та вже ненадовго її викрутаси нестерпні 
і ми відігріємось і перевдягнемось ми 
і ми доживемо — 
до червня 
до липня 
до серпня 

З цією книжкою можна прожити рік, і це щонайменше...

2. «Айхо» Оршулі Фариняк. Якби я була режисером і шукала б сценарій для екшн-блокбастера, то, не вагаючись, зупинила б свій вибір на «Айхо» волинської авторки Оршулі Фариняк. Бо подорож хлопчика до Шанталії чимось нагадує «американські гірки», коли, ледь позбувшись однієї небезпеки, він потрапляє в іншу. Принаймні роман «Айхо або Подорож до початку», який отримав першу премію «Коронації слова-2013» в номінації «Література для дітей», розширює звичні рамки традиційного фентезі . У луцькому видавництві «Твердиня» вже побачила світ друга книга – «Айхо. Полювання на шпигуна».
Дві інших – на стадії творчого замислу. Тим очікуванішою буде зустріч з наступними книгами Оршулі Фариняк.

3. «Снігова Королева» Андерсена. Ви давно читали казки?.. Дивовижну історію про Сніговогу Королеву, яку 200 років тому розповів світу Ганс Крістіан Андерсен, читайте і перечитуйте своїм дітям, дітям своїх дітей і самі собі, щоб ще і ще раз переконатись —- ЛЮБОВ ПЕРЕМОЖЕ.
— Каю! Мій любий Каю! Нарешті я тебе знайшла!.. 
Та Кай сидів тихий, непорушний і холодний. 
Тоді Герда заплакала, і її гарячі сльози впали йому на груди. Вони пронизали його до самого серця і розтопили крижану скалку чарівного дзеркала...

4. «Бог ніколи не моргає» Регіни Бретт. «Мені здавалося, що Бог заплющив очі саме в ту мить, коли я народилася». Книжку Пулітцерівської лауреатки Регіни Бретт «Бог ніколи не моргає: 50 уроків, які змінять твоє життя» я прочитала тільки тому, що взяла її в подруги, коли власні книжкові запаси спорожніли, проте анітрохи не пошкодувала про це. Когось ці уроки надихнуть, в декого викличуть іронічну посмішку. Хтось про них забуде. Але більшість подумає: «Це і так зрозуміло, я це вже десь чув». Насправді в книжці важливі не самі уроки, а вражаючі життєві історії, бо «хоч життя і не пов’язане бантиком, але це все одно подарунок».

5. «Дари волхвів» О. Генрі. Вічна класика. Це різдвяна казка про двох закоханих. Вони жертвують найціннішими скарбами, щоб купити одне одному подарунок до свята... 

Коментарі
12 Січня 2016, 17:33
Дякую,як же добре,що поради..стають у нагоді!!!Почнемо..,напевно,з пригод..
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024