Рожищани побували на презентації соціального проекту «Переможці 2»

23 Жовтня 2017, 11:30
Світлина з особистого архіву Ігоря Григор'єва 3374
Світлина з особистого архіву Ігоря Григор'єва

У Луцьку представили соціальний проект від 1+1 «Переможці 2». Герої мультимедійного проекту – бійці, які втратили на полі бою частини тіла, але попри те залишаються мужніми та непереможними.

Презентація відбулась на арені розваг у розважальному центрі «ПортСіті» 21 жовтня, - повідомляє Район.Луцьк.

Проект передбачає масштабну фотовиставку світлин переможців, спілкування з ними, спеціальний випуск журналу «Viva», концерти і благодійність.

2

На арені розваг розмістилася сцена та виставка фотографій учасників проекту. Кожна світлина вражає мужністю, силою волі та любов’ю до життя. Емоційні фотографі перебуватимуть у «ПортСіті» до 26 жовтня.

Підтримати і подивитись на нескорених прийшло чимало лучан, побували там й наші рожищани. 


Презентувала проект ведуча телеканалу 1+1 Соломія Вітвіцька. Тож захід розпочався її теплими спогадами про зародження проекту «Переможці».

«Переможці» - це вже одна сім’я та родина. Ми вже знаємо один про одного багато, можливо, навіть частіше спілкуємось одне з одним, ніж з реально рідними людьми. Для мене проект «Переможці» розпочався три роки тому, якраз з Анною Гвоздяр ми були в київському шпиталі і там провідували хлопців. Цю історію ми присвячуємо ветеранам АТО, параолімпійцям, які втратили кінцівки, але абсолютно не втратили сили духу. Вони надихають усіх нас, і мене в тому числі», – ділиться думками ведуча.




Під час перебування проекту в Луцьку збирали кошти для волинянина Андрія Заня. Він служив як мобілізований і 30 липня 2014 року потравив під артилерійський обстріл та втратив ліву ногу. Бійцю прийшлось у польових умовах ампутувати кінцівку.

Мрія Андрія – спортивний протез, завдяки якому він зможе займатися спортом.


«Мене надихнули ті хлопці, які почали займатися спортом – паралімпійці, мені дуже сподобалось, як вони не падають духом і далі змагаються за життя. І тому сам хочу займатись», – говорить Андрій.



Всі охочі могли зробити благодійний внесок, кинувши гроші у скриньки, які були розміщені при вході на арену розваг, або ж купити журнали «Viva» із випусками «Переможці 1» та «Переможці 2» за акційною ціною від 50 до 70 гривень.

У Луцьку до реалізації проекту долучився благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині».


1
Світлини з особистого архіву Аліни Кривов'язюк
Світлини з особистого архіву Аліни Кривов'язюк

Керівник фонду Денис П’ятигорець зазначив, що це велика честь брати участь у таких масштабних проектах.

«Ще в травні 2015 року благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» започаткув проект «Збережи життя солдату», у рамках якого ми вже відправили допомоги більше ніж на 70 мільйонів гривень. Ми будемо продовжувати доки ця клята війна не закінчиться. Ця війна дала багато жалю, болю, розбитих життів. Так само вона дала от таких благородних людей, які зараз поміж нас, які надихають, мотивують, яких треба прославляти кожного дня. Дякую, що ви є», – зазначив Денис П'ятигорець.

Приїхав підтримати переможців відомий співак Арсен Мірзорян. Пісні у його виконанні вразили усіх надзвичайною щирістю та справжністю.



Під час заходу не раз звучали вигуки «Слава Україні», на що гучно лунало «Героям Слава». У повітрі панував дух доброти і патріотизму, наприкінці вечора учасники проекту разом з усіма виконали Гімн України.



Після цього гості арени розваг слухали такі волинські музичні гурти як: «Пластилін»«Такалаба» та «Резус Блюз».

Марія ВАВРИНЮК

Також пропонуємо переглянути відео, як проводилися зйомки.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024