Оштрафували водія, який у Рожищі збив велосипедистку

09 Жовтня 2021, 11:56
Оштрафували водія, який у Рожищі збив велосипедистку 1769
Оштрафували водія, який у Рожищі збив велосипедистку

Суддя Рожищенського районного суду Інна Гармай розглянула матеріали, які надійшли від відділу поліцейської діяльності № 1 (Рожище), про притягнення до адміністративної відповідальності приватного підприємця, який вчинив аварію.

Про це йдеться у постанові суду від 6 жовтня.

Підсудний 29 жовтня 2020 року о 12:55 в місті Рожище по вулиці 1-го Травня, керуючи транспортним засобом марки Mersedes-Benz 308, не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху та здійснив зіткнення з велосипедом під керуванням жінки. 

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди вона отримала тілесні ушкодження, а транспортний засіб отримав механічні пошкодження.

Нагадаємо, за кермом автомобіля перебував 45-річний житель Ківерцівського району. Він допустив наїзд на 69-річну велосипедистку. Внаслідок автопригоди жінка отримала тілесні ушкодження. Її госпіталізували у відділення хірургії місцевої лікарні.

У судовому засіданні чоловік вину у вчиненні правопорушення визнав. Він пояснив, що під'їжджаючи до повороту в напрямку АЗС «Аветра», він побачив жінку, яка рухалася на велосипеді, і яка повернула ліворуч, виїхавши на його смугу руху.

За словами водія, велосипедистка раптово почала змінювати напрямок свого руху та почала переїжджати дорогу справа на ліво по ходу руху його автомобіля. Він відразу почав гальмувати та зміщуватися на зустрічну смугу з метою уникнення наїзду, однак наїзд відбувся на протилежній смузі руху.

Автомобілем він зачепив її правою передньою частиною бампера та жінка вдарилась головою в лобове скло, після чого він зупинився. Зазначив, що не мав можливості уникнути наїзду на велосипедистку, оскільки остання почала раптово змінювати напрямок свого руху, не впевнившись в безпечності виконання маневру переїзду проїзної частини.

Потерпіла у судовому засіданні пояснила, що обставин дорожньо-транспортної пригоди не пам'ятає, претензій до водія не має.

Суддя постановила визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 Адміністративного кодексу, та накласти на нього штраф в розмірі 340 гривень.

Також він заплатить в дохід держави 454 гривні судового збору.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024