У Рожищі навчали секретарів сільських рад

19 Жовтня 2017, 18:20
3009

Секретарі сільських та селищних рад у своїх населених пунктах опрацьовують практично всю інформацію та проводять роботу з населенням як у правовій площині, так і в інших сферах.

Саме з метою допомоги посадовим особам органів державної влади та місцевого самоврядування, на яких покладені обов’язки щодо організації роботи зі зверненнями громадян, відбувся семінар «Здійснення контрольної діяльності та робота зі зверненнями громадян». Спікери акцентували увагу на чіткій організації роботи у цьому напрямку відповідно до вимог законодавства України, – повідомляють на сайті РДА.

Зі вступним словом до учасників семінару звернулась голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська.

– У своїй роботі кожен з нас повинен чітко дотримуватися законодавства України. Відвідуючи з перевірками сільські ради, уповноважені працівники райдержадміністрації щоразу виявляють певні недоліки в оформленні документів. В районі почався процес децентралізації. Це дуже добре. Але разом з тим, ви повинні розуміти те, що відповідальність ваша стане більшою. Важливо привести у відповідність всі документи, особливо ті, які стосуються земельних питань, щоб уникнути проблем в майбутньому, – зауважила Інна Гайворонська.

Головний спеціаліст юридичного відділу Ольга Шолкова зазначила, що  стаття 40 Конституції України гарантує усім громадянам  право подавати індивідуальні чи колективні письмові звернення або ж особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових та службових осіб вищевказаних органів. Ті, в свою чергу, зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Зроблено акцент на правильності оформлення звернень, їх подальшого розгляду та отримання остаточного результату за результатами розгляду.

Далі учасники наради аналізували роботу виконавчих комітетів. Начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації Наталія Бондарук зазначила, що виконавчий комітет сільської, селищної, міської ради може розглядати і вирішувати питання, в межах повноважень, визначен у статтях 27 – 39 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Законом розділено повноваження виконавчих органів на «власні» та «делеговані».

Начальником архівного відділу Ірини Гамули були надані рекомендації та пропозиції щодо передачі документів в архів секретарями сільських рад.  Вона ознайомила присутніх з основними положеннями Інструкції з діловодства та забезпечення виконання її вимог, принципами побудови індивідуальних номенклатур,  формування справ, організаційно правовим статусом експертної комісії та архівного підрозділу юридичної особи, іншими чинними нормативно-правовими актами. Звернула увагу на необхідності проведення експертизи цінності документів в сільських радах району, які будуть об’єднані в територіальні громади.

Акцентовано увагу присутніх на порядку складання описів справ та актів про вилучення до знищення документів, не внесених до НАФ відповідно до Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, установах і організаціях, затверджених наказом Міністерства юстиції України 18 червня 2015 року № 1000/5.

Підбиваючи підсумки семінару, наголосили на необхідності вивчення досвіду роботи базових сільських рад району, важливо – своєчасний розгляд звернень громадян та більш ретельна підготовка матеріалів сесій сільських та селищної рад.





 

Коментарі
19 Жовтня 2017, 21:57
А що іх вчити, в Копачівській ОТГскоро буде один секретар. А ти Русланочко поїдеш в Польщу на капусту фасувати. Ха -ха.
19 Жовтня 2017, 22:04
оце актуальність проблеми
19 Жовтня 2017, 22:05
а хто така Руслана
20 Жовтня 2017, 10:28
Видно, що дописи пише одна людина: Навіть ім'я змінити не в силах - одну цифрову клавіатуру знає)
20 Жовтня 2017, 11:26
Ти за мене не хвилюйся. Думай про свій розхитуючий стілець.
20 Жовтня 2017, 12:01
Оооо,про розхитуючий стілець дуже доречно!!! Не одна д...па чухається,і в інших с.р.Скоро настане той час,коли будуть злітати до низів)))))
20 Жовтня 2017, 13:15
Скоро начнеться "ЗОРЕПАД",для багатьох,тільки хтось раніше,а хтось пізніше...Чекаємо кульмінації))))))
20 Жовтня 2017, 13:17
А ти перша зірочка, яка летітиме? Чи як завжди "пристосуєшся" до новоприходящих?
20 Жовтня 2017, 15:15
Не скажу за всіх,а мені,хай рік,два,при такій владі!А пристосуватись,та ще й до такого,як у нас....,немає нічого простішого!
21 Жовтня 2017, 01:02
А Вам що до того хто і куди поїде ,чи тут буде ? Вам це має значення чи ,щось змінить? .Пишіть про щось цікаве.
21 Жовтня 2017, 16:05
Швидше б вже було б об'єднання повсюди,лишили тільки одного старосту!
23 Жовтня 2017, 20:28
а чому ви за мене "хвилюєтеся" ? ні до кого не просилася і до вас не буду!
24 Жовтня 2017, 15:25
Читаючи коментарі, «на капусту», «начнеться», просто дивуюсь, які люди наважуються писати коментарі! Сподіваюсь, що ці люди не є держслужбовцями, або, принаймні, надалі ними не будуть
24 Жовтня 2017, 18:43
Дорогенька не скачи гоп. Поживемо і побачимо.
24 Жовтня 2017, 19:52
Яке "гоп" ? Ви про що?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром