Учасників АТО, які знаходяться на лікуванні в госпіталі, привітали з Днем захисника України

18 Жовтня 2017, 16:00
2029

Вже стало доброю традицією відвідувати фахівцям служби зайнятості учасників АТО, які перебувають на лікуванні у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни.

Напередодні Дня захисника України до заходу долучилися фахівці Рожищенського районного центру зайнятості, начальник відділу «Рожищенське бюро правової допомоги» Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Лясковський та практик з основ садівництва, співробітник  компанії «Новосад» Віталій Войтович.


Начальник відділу «Рожищенське бюро правової допомоги» Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Лясковський ознайомив присутніх з напрямками діяльності, які включають надання юридичних консультацій у різних сферах, здійснення правового супроводу та захисту інтересів у судових інстанціях.

Наголосив на тому, що право на безоплатну вторинну правову допомогу мають особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, в тому числі учасника бойових дій.


Під час спілкування учасники АТО з`ясовували питання щодо забезпечення безоплатної передачі у власність земельної ділянки в першочерговому порядку, пільгового проїзду учасникам бойових дій. Цікавились, на які пільги мають право учасники АТО та члени їх сімей. Ветерани війни консультуались із питань отримання субсидії, порядок перерахунку пенсії, спадкування.

Задля розвитку самозайнятості та для започаткування власної  справи, Віталій  Войтович розповів про практичні аспекти вирощування таких нішевих ягідних культур, як жимолость, обліпиха, порічка та аґрус, що останнім часом набувають все більшої популярності.


Зосередив увагу на виборі ділянки, підготовці ґрунту, захисті від шкідників та хвороб, підживлення, організацію процесу збору врожаю, післязбиральну доробку та маркетинг вирощеної продукції, використання ягід як у свіжому вигляді, так і на переробку.

Після завершення заходу фахівці надали інформаційні матеріали щодо послуг служби зайнятості та безоплатної правової допомоги і привітали учасників АТО з прийдешнім святом, побажали їм здоров’я, щастя та побільше радості у житті.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39