Луцька райрада хоче продати майно у Рожищі: депутати звертатимуться у прокуратуру

24 Вересня 2021, 16:16
Приміщення Рожищенського військкомату 2322
Приміщення Рожищенського військкомату

У Рожищенській міській раді під головуванням Антоніни Клімчук відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку, земельних відносин, екології, природокористування, охорони пам’яток та історичного середовища.

Про це йдеться на сайті Рожищенської громади.

Гостра дискусія виникла в ході обговорення відмови передачі Луцькою районною радою всіх об’єктів нерухомого майна, що належали до майнового комплексу колишнього Рожищенського районного військового комісаріату (місто Рожище, вул. Мазепи, 108а.), а також земельної ділянки площею 2,0445 гектара, на якій розташовані вказані об’єкти, в постійне користування КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Нагадаємо, ще 17 червня депутати Рожищенської міської ради восьмого скликання затвердили текст звернення щодо передачі приміщень колишнього військкомату та направили його до Луцької районної ради. З текстом можна ознайомитися ТУТ.

20 вересня прийшла відповідь, в якій зазначено, що 14 вересня депутати Луцької районної ради на засіданні постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст району розглянули клопотання Рожищенської міської ради та вирішили його відхили.

Як з’ясувалося, 30 вересня відбудеться сесійне засідання Луцької районної ради. На офіційному сайті виконавчого органу вже оприлюднили проєкт рішення «Про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Луцького району, які пропонується приватизувати та надання дозволу на відчуження об’єкта нерухомого майна шляхом продажу через аукціон з умовами».

В додатку до документа в переліку об’єктів є приміщення Рожищенського районного військового комісаріату «А-2», площею 1015,3 метра квадратних, та приміщення гаража на три бокси «Б-1», площею 73,8 метра квадратних.

Члени постійної земельної комісії Рожищенської міської ради категорично проти продажу через аукціон приміщення колишнього військкомату. Тому вирішили на засіданні 11 чергової сесії міської ради, що відбудеться 29 вересня, повторно прийняти текст звернення щодо передачі об’єкту у власність громади, на території якої він знаходиться.

Звернення хочуть направити до Луцької районної ради та Волинської обласної прокуратури.

Коментарі
24 Вересня 2021, 17:00
а гроші в Рожище підуть? ха-ха
25 Вересня 2021, 19:20
Гроші підуть в кишені районним однопартійцям Полішука За майбах
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024